Crkvena zvona zvone u znak podrške I nade u Valjevu

U Valjevu ovog jutra crkvena zvona na svim hramovima zvonila su neprekidno 10 minuta. Od ovog jutra pa na dalje odlukom Eparhije valjevske svakog jutra u vremenskom periodu od 9h do 9.10h  zvoniće zvona kao podrška gradjanima Valjeva, ali I svima onima koji daju nesebičan doprinos u suzbijanju epidemije korona virusa.

Punih deset minuta zvonila su zvona na svim hramovima u Valjevu. Eparhija Valjevska izdala je Saopštenje za javnost u kome navodi:

“Ovim putem obaveštavamo verni narod da će se, sa ciljem jačanja našeg duha, krepljenja vere i nade kod svakoga od nas, zvona sa svih valjevskih hramova oglašavati svakog jutra u periodu 9:00 – 9:10 č. Crkvena zvona su znak koji nas podseća na prisustvo božije među nama i svedoče vekovnu istinu o konačnoj pobedi života i radosti, vere i nade. Ujedno, neka ova zvona nade budu i znak zahvalnosti svima onima koji ovih dana podnose najveći teret borbe i čiju žrtvu svi vidimo i poklanjamo joj se – najpre lekarima, medicinskim radnicima, radnicima u apotekama, radnicima po uslužnim objektima, našoj vojsci, policiji… jednom rečju, svima onima koji danas žive reči gospodnje: „Nosite bremena jedni drugih i tako ispunite zakon Hristov. Bogu slava, njima hvala.”

Ovoga puta u Valjevu zvona zvone deset minuta neprekidno kao podrška I ohrabrenje , a poslednji put u Valjevu zvona su zvonila neprekidno ceo dan kada je Valjevo bio grad bolnica za vreme Prvog svetskog rata.

2 comments on “Crkvena zvona zvone u znak podrške I nade u Valjevu

  1. Vernik..

    Moglobi sveštestvo da učini neko dobro delo da pomogne gladnima i bolestnima..Tobi Bogu bilo drago ,malo razmislite o tome…Još nisam video popa siromašnog i daje ostao bez posla..

    Reply
  2. prokletstvo

    Vidite da je Valjevo proklet grad,i vladika oboleo,mrtvi počeli da naplaćuju svoj dug

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.