Sneg u sredu u većini predela, od četvrtka suvo

U sredu se očekuje oblačno, hladno i vetrovito vreme uz snežne padavine u većini predela. Značajniji snežni pokrivač se očekuje u brdsko-planinskim predelima (lokalno i preko 30cm novog snega). Sneg će padati i u većini nižih predela južno od Beograda, ali se zbog temperature u blagom plusu za vreme padavina uglavnom ne očekuje formiranje većeg snežnog pokrivača u predelima ispod 300mnv (manje od 10cm). Veći deo Vojvodine ostaje bez snega ovoga puta, na području Banata i Srema uglavnom uz kišu i susnežicu, dok će u Bačkoj biti uglavnom suvo. Uglavnom suvo će biti i na području Negotinske i Timočke krajine. . Maksimalna dnevna temperatura u većini nižih predela između +1°C i +3°C, na severozapadu i istoku Srbije oko 5°C. Vetar umeren do jak, ponegde sa olujnim udarima, severni i severozapadni.

Sneg će na jugu Srbije padati i u toku noći između srede i četvrtka, dok će u četvrtak padavine prestati i doći će do delimičnog razvedravanja. Temperatura u većini mesta između +2°C i +4°C u najtoplijem delu dana. Vetar umeren do jak severozapadni. Sveže i stabilno vreme se zadržava i u petak i za dane vikenda. U petak više oblaka uz provejavanje snega lokalno, a za vikend više sunca. Ujutru jak mraz, a tokom dana temperatura bez bitnije promene u odnosu na četvrtak, u nedelju u blagom porastu. Vetrovito još u petak uz slabljenje vetra u drugom delu dana, dok će za dane vikenda vetar u potpunosti oslabiti i biti promenljivog pravca.

serbianmeteo.com

1 comment on “Sneg u sredu u većini predela, od četvrtka suvo

  1. Putar

    Autobus Europabusa,zaglavljen u snegu 9 sati sa decom na putu za Divcibare.Deci ponestaje i hrane i vode,a niko ne dolazi

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.