Loš početak sezone za valjevski Tim snova (Dream team)

Na žalost  gradjana Valjeva, Gradsko veće  nije uspelo   da obori sopstveni rekord iz decembra meseca u brzini čitanja I usvajanja tačaka dnevnog reda. Rekord u Valjevu ipak I dalje drže odbornici koji su tačke dnevnog reda na poslednjoj sednici u 2019. godini razmatrali po 16 sekundi I 5 stotinki. Ipak kako do izbora ima još sednica, Veće može pokušati da se još popravi I pobedi odbornike.

12. februara Gradsko veće održalo je sednicu sa čak 32 tačke dnevnog reda, a sama sednica trajala je 32 minuta. To znači da je za svaku tačku odnosno čitanje, dizanje ruku I ponovo čitanje bilo potrebno tačno minut. Ovome treba dodati I da je uz tačku dodatno konstatovano:” Da li je potrebno obrazloženje? NIje !“

Na ovoj sednici verovali ili ne bili su svi programi javnih preduzeća I ustanova , Ekološki fond, Eko Tamnava I Lokalni akcioni planovi, ali I odluke vezane za odštetu usled ujeda pasa lutalica.

Kako je na sednici Gradskog veća održanoj u decembru 2019. godine  za 39 tačaka bilo potrebno 35 minuta jasno je da je tada svaka tačka razmatrana 54 sekunde.  Ovaj prošlogodišnji rekord nije značajan samo po broju usvojenih tačaka već I po činjenici da je prva medju njima bila budžet grada Valjeva za 2020. godinu.

Jučerašnja sednica Veća bila je prva sednica kojoj su Većnici I fizički prisustvovali jer su od početka ove godine održavane samo telefonske sednice. Da ne bi bilo malicioznosti , sportskim rečnikom rečeno – valjevski “orlovi” možda su bili iscrpljeni dolaskom do zgrade Uprave. Za one koji su se kladili na obaranje rekorda, trebao im je hendikep od 7 sekundi .

Dok se Veće muči da popravi sopstveni rekord , valjevski odbornici za “tri koplja” su brži. Oni su na poslednjoj sednici Skupštine uspeli da  20 tačaka dnevnog reda završe za 5 minuta 30 sekundi što će reći  16 sekundi I 5 stotinki po tački.

Kuriozitet same sednice Veća ogledao se ne samo u brzom čitanju I dizanjima ruku već I u činjenici da su direktori nakon što bi im bila iščitana tačka gotovo brzinom svetlosti napuštali salu, pa je sala kad se stiglo do naknade štete od ujeda pasa lutalica ostala potpuno prazna. Iako su  ovi “trkači” u tome postizali zavidne brzine mora se priznati da je u par navrata bilo I gužve na vratima što opet odgovara na pitanje zašto oni nisu u prvoj postavi .

Ovi valjevski rekordi koji svedoče o brzini kojom se mogu čitati tačke dnevnog reda , izlaziti iz sale Veća, s druge strane su nedvosmislen dokaz nezainteresovanosti vlasti za posao koji im je poveren. Iako javnosti za sada nije poznato da ima sličnih takmičenja u drugim gradovima, to ne znači da se negde u nekom gradu ipak takmičenje ne održava. Sudeći po brzini koju Valjevci razvijaju male su šanse da ih ko pretekne.

Pa šta reći za trud ove sjajne “momčadi” osim : Napred I brže I jače I bolje!

A šta, socijalistima to nije slogan?

Onda nek ko I do sad bodre sa tribina: Tako treba!

2 comments on “Loš početak sezone za valjevski Tim snova (Dream team)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.