Izmena plana komunalne gradnje za saobraćajnicu u zoni i Ulicu Vuka Karadžića

Shodno prvom rebalnsu budžeta, pred gradskim odbornicima naći će se i izmena plana komunalne gradnje.

U prvobitno usvojenom planu komunalne gradnje za 2020. godinu bilo je predvidjeno 874,9 miliona dinara u budžetu grada Valjeva. Prvom izmenom plana opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 1,1 milijarde dinara.

Izmene se odnose na :

-Program 2- komunalna delatnost: povećanje za javnu rasvestu u iznosu od pola miliona dinara i to za nabavku razvodnih ormara / Prvobitno je bilo predvidjeno na ovoj poziciji 233,5 miliona dinara

-Program 3- Lokalni ekonomski razvoj: povećanje u iznosu od 90 miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni./Prvobitno je na ovoj poziciji bilo predvidjeno 109 miliona dinara

-Program 7- Putna infrastruktura : planirana su dodatna sredstva koja su obezbedena kroz namenske transfere . Jedan deo povećanja u iznosu od 793 500 dinara predvidjen je za nabavku tablica ulica i kućnih brojeva . Drugi deo povečanja odnosi se na uvećanje pozicije Rekonstrukcije asfaltiranih ulica – Ulica Vuka Karadžića  za 108 miliona dinara u odnosu na prvobitno planirani iznos za tekuću godinu. Ukupno planirani iznos od 150 miliona dinara biće obzbedjeno kroz kreditno zaduženje. Na ovoj poziciji istovremno uvećana je pozicija izgradnje mostova u iznosu od 31 miliona , a odnosi se na preneta neutrošena sredstva dobijena kroz namenski transfer  za izgradnju pešačkog mosta preko reke Kolubare. /Prvobito je za putnu infrastrukturu bilo predvidjeno 462,9 miliona dinara.

Shodno činjenici da idu izbori za očekivati je da u ovom prvom kvartalu godine akcenat bude na infrastrukturi, odnosno , asfaltu I šoderu kao krajnjem postignuću u 21. veku , a istovremeno ubojitom argumentu za pribavljanje preko potrebnih glasova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.