Opet Divlji kesten, al za Srpsku

Gradjani Valjeva već su ponegde mogli i da vide reklamni spot kojim se najavljuje doček Srpske nove godine. Kako reklama već njavljuje na Gradskom trgu nastupiće grupa Divlji kesten koju će gradjani platiti preko Turističke organizacije Valjeva 470 000 dinara sa uračunatim porezima.

Divlji kesten/screnshoot/youtube/Tešnjarske večeri

Koncerti koje novcem gradjana Valjeva plaća aktuelna vlast nisu najsjajnija tačka vlasti . Dok je prve godine doček izostao,  prvi koncert koji je privukao pažnju Valjevaca održao je za Srpsku novu godinu Šaban Šaulić. Dok su hiljade Valjevaca požurile na Gradski trg tim povodom izvodjač je kasnio, a umesto pravog koncerta za 1,5 miliona dinara otpevao je tek nekoliko pesama pa je cela proslava trajala oko 20-tak minuta.

Zainteresovanost nije bila velika prošle godine kada su za Srpsku novu godinu na istom mestu nastupili di-džejevi Hoffman iz Osečine i Star 8 iz Valjeva, i trubači iz Požege. 

Za ovu Srpsku novu godinu ugovoren je koncert grupe Divlji kesten  čiji je nastup pregovaračkim postupkom bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda , ispregovarala Turistička organizacija Valjeva . Kako se može videti na sajtu javnih nabavki  kao osnov za primenu pregovračkog postupka TO navodi član 36, stav1, tačka 2 Zakona o javnim nabbavkama koji kaže da se takav postupak može sprovesti kada iz umetničkih razloga nabavku mogu izvršiti samo odredjeni ponudjači. To praktično znači da je TO upravo tražila jedino nastup Divljeg kestena.

Ugovor je potom potpisan sa ponudjačem “Es Estrada” iz Beograda  kao zastunikom grupe Divlji kesten, procenjena vrednost javne nabavke iznosila je 391 667 dinara. Ponudjena cena “Es Estrade” iznosila je 470 000 dinara sa porezom. Kako je “ES Estrada “ bila jedini ponudjač koji se u potpunosti I uklapao u cenu , a I po isključivim uslovima TO sa ovom agencijom je I zaključen ugovor.

Valjevci su koncert Divljeg kestena imali priliku da gledaju pre samo nekoliko meseci kada je ova grupa nastupila u okviru Tešnjarskih večeri, tačnije 2.08.2019.godine. Zašto je TO odlučila da Valjevcima ponudi već vidjeno, pitanje je za njih.

4 comments on “Opet Divlji kesten, al za Srpsku

  1. Stražar

    Ako se zna da je Igorov otac bio upravnik Golog otoka,a kasnije i KPD Valjevo, znači po policijskoj liniji,znači neko u TO je blizak policiji

    Reply
  2. Goran Markovic

    ,Strazar,, Nisam siguran u tu pricu , ovde je prica uzmi sve sto ti ziovot pruza ili danas jesi sutr ako zna gde si ,a ucesnici poznati ..Banda Valjevsko -dosljacka.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.