Od Stanije do boranije

      3 коментара на Od Stanije do boranije

Za prvi broj lista Napred u 2020.godini predsednik Skupštine grada Valjeva Milorad Ilić izjavio da  njegovo nekoretno vodjenje sednica „doprinosi većoj gledanosti i atraktivnosti“. Sa nezakonitom zaradom od 100 000 dinara po mišljenju revizora, jasno je da Iliću ne preostaje ništa drugo nego da od Skupštine pravi rijaliti program.

tekst objavljen u listu Napred

Od ustanovljenja aktuelne koalicije naprednjaka i socijalista u Valjevu vidljiv je pokušaj da se nivo konverzacije, izveštavanja pa i rada spusti ispod svih moralnih normi i načela. Dok se gradjanima lagodno plaćenim novcem iz budžeta , nameću standardi kojih se pametan stidi , Skupština grada ipak ima Poslovnik po osnovu koga bi trebalo da radi. Poštovanje poslovnika nije manir predsedavajućeg Skupštine na šta su na desetinama sednica ukazivali opozicioni odbornici. Razloga da se pobune imali su i ostali odbornici koji su smatrali da Skupština treba da zadrži i sačuva dostojanstvo uprkos nametanju niskih standarda. Ipak oni to nisu učinili kako se ne bi poremetila, kako kažu, koaliciona ravnoteža. Odbornici SPS-a u nekoliko navrata što bi narod rekao „prevedeni su žedni preko vode“, ali su zarad tog nazovi mira ostajali nemi ili su napuštali sednice. Šta misle o radu Ilića nedvosmileno su pokazali kada je na odbornički sastanak pred Skupštinu došlo svega 5 odbornika uključujući Ilića.

Prvi čovek Skupštine trebalo bi da sa dostojanstvom i integritetom vodi sednicu , a po mogućnostima koje daje Poslovnik. Ipak prvi čovek Miloradd Ilić za list Napred izjavljuje da nekorekto ponašanje koje mu se spočitava kako kaže:“ Doprinosi gledanosti i atraktivnosti Skupštine“.

Sve i da zaboravimo da gledanost i atraktivnost Skupština treba da postiže korektnim rapravama, dijalozima, rešenjima od kojih svi gradjani treba da imaju koristi, teško je zaboraviti da takav stav koji se lako može vezati za uredjivačku politiku rijalitija,  ima predsedavajući Skupštinom.

Skupština nije rijaliti ma koliko neki nastojali da to od nje naprave.  Praćenje sednica nije više navika Valjevaca upravo iz razloga koje pominje Ilić , a u njih veruje da izazivaju gledanost. Ukoliko neki gradjanin želi da gleda vredjanje i uživa u niskom  nivou  morala za to ima nekoliko rijaliti programa , gde složićemo se ipak ne bivaju donete nikakve odluke. Od Stanije do Boranije, rijaliti ima svoje vreme prikazivanja. Da li treba da pominjemo da su hiljade i hiljade gradjana potpisale peticiju za ukidanje rijaliti programa?

Ipak, možda sve ovo treba posmatrati sa druge strane. Ilić ne živi u Valjevu pa ga sednice mogu i zamarati jer efekte odluka koje se donose on neće osetiti. S druge strane umesto penzije Skupština mu je dala platu.  Ta plata je poprilična za prosečnog Valjevca i za tu platu u privatnom sektoru bez poreza i doprinosa moraće da se radi tri meseca. Kad već imate mogućnost da za mesec zaradite toliko da i revizor ostane začudjen , preostaje vremena očito da se od Skupštine pravi cirkus jer kako reče Ilić to „doprinosi gledanosti i atraktivnosti“.

Sad Valjevci mogu da biraju . Ako vole lepe, mlade starlete , razni Pinkovi i Hepiji prosto vapiju za vama . Ako ste pak više za gledanje sopstvene propasti , ali kroz ružičaste naočare, tad svakako ne treba propustiti prenos sednice Skupštine  grada.

S obzirom da se Ilić upustio u uredjivanje rijalitija trebao bi da zna da svaki rijaliti traži iznova šokantne dogadjaje kako bi se gledanost održala . Pa? Šta to još u Skupštini nismo videli?

Za šta god da se urednik Ilić odluči, radni naslov jeste – Labudova pesma.

3 comments on “Od Stanije do boranije

  1. Zabela

    Taj čovek je odavno trebao biti u zatvoru,i biće upamćen kao najgori gradonačelnik koga je narod sa sve foteljom izbacio na ulicu,čovek koji je lično uništilo Jablanicu,s za sve dobio nagradu penziju i kao penzioner mesto predsednika skupštine

    Reply
  2. Emilija

    Najvece zlo u ovom gradu. Ponass se kao jedan tezak prostak,ironican,bshst i bezobrszan. Neki iz SPSa mogu se satrati gospodom a on je dobto poznat u ovom gradu a i Zelexnici.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.