Mladi Valjevci pobednici Bogojavljenskog plivanja za krst

Aleksandar Kovačević, učenik Tehničke škole iz Valjeva bio je najbrži u plivanju za Časni krst na Berkovoj brani. On je čast što je prvi doplivao do ledenog krsta podelio sa troje dece iz porodice Ratković osnovnoškolskog uzrasta koji su učestvovali u plivanju.

Aleksandar Kovačević

Prvi put u Valjevu u plivanju za Časni krst učestvovala su dve rođene sestre i brat: Nika, Gala i Milorad iz porodice Ratković u kojoj je inače četvoro dece. S obzirom na ovu neobičnu pojavu i učešće jer se radi o deci koja su u uzrastu od petog do osmog razreda osnovne škole , najbolji plivač Aleksanddar Kovačević na današnjem plivanju za Časni krst odlučio je da sa njima podeli ovu čast. Aleksandar je inače učenik Tehničke škole iz Valjeva i aktivno trenira vaterpolo.

U plivanju za krst danas je učestvovao 61 plivač medju kojima su bile i dve žene : Rada Munjić koja je već višegoišnji učesnik i Ana Marović. Kao predstavnik crkve plivao je i djakon Dragan Stanojević, izmedju ostalog i jedan od organizatora plivanja na Bogojavljenje.

Svim učesnicima i okupljenim gradjanima zahvalio se u ime Eparhije valjevske sveštenik Dejan Tripković koji je okupljenima ujedno govorio i o značajnu današnjeg praznika. Nakon osvećenja vode i polaganja ledenog krsta u reku Gradac pušteni su golubovi , a u svečanosti je učestvovao Dečiji hor „Hadži Ruvim“ i bend MIlana Jelića.  

2 comments on “Mladi Valjevci pobednici Bogojavljenskog plivanja za krst

 1. dedagaga

  Да ли је здраво да малолетна деца учествују у овом догађају, па макар и да су њихови родитељи дали пристанак?

  Reply
  1. Kratko

   Nije, bolje da sede ispred tv, telefona ili računara. Šta ima da traže napolju i u prirodi. Rusi, fin i i ostali su budale što decu kupaju u ledenoj vodi, treba tebe da pitaju za savet.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.