Za vikend promena vremena

U petak se zadržava stabilno vreme uz više oblaka i kraće sunčane periode, a tek ponegde će biti uslova za kratkotrajnu slabu kišu. Temperatura i dalje znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, u većini nižih predela između 14°C i 17°C. U Timočkoj krajini i po kotlinama svežije uz maksimalnih 8-10°C. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni.

Za dane vikenda stiže promena vremena, uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Veća količina padavina se očekuje u nedelju. Zadržaće se toplo vreme za ovo doba godine uz košavu u pojačanju. U nedelju će košava povremeno imati jake udare. U večernjim satima i u toku noći između nedelje i ponedeljka vetar u skretanju na zapadni i u značajnom pojačanju, tako da će na severu zemlje imati i olujne udare. Maksimalna dnevna temperatura za dane vikenda u većini predela između 15°C i 17°C, na istoku Srbije do 10°C.

U ponedeljak veoma vetrovito i osetno svežije vreme uz kišu u nižim i sneg u višim predelima. Na planinama će doći do formiranja i značajnijeg povećanja visine snežnog pokrivača. Temperatura u nižim predelima između 5°C i 8°C. Kratkotrajna stabilizacija vremena se očekuje samo u utorak, dok se od srede očekuje dalji pad temperature uz pojačan severozapadni vetar. Prema trenutnim izgledima poslednju nedelju ove godine će obeležiti zimske temperature uz mogućnost povremenih padavina.

Serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.