Čeka se da „požuti“ Megatrend diploma u Vidraku?

Sve je izvesnije da u 2020. godinu Grad Valjevo ulazi sa vršiocem dužnosti na mestu direktora JKP Vidrak Jelenom Kalat jer ni posle sedam meseci od raspisanog konkursa još uvek nema rešenja o imenovanju direktora. Ukoliko grad čeka da Kalatova ispuni uslove s obzirom da je Megatrend završila 2016. godine , ovo javno preduzeće čekaće direktora još dve godine.

U Službenom glasniku broj 8 , 31. 05 . 2019. godine objavljen je konkurs za radno mesto direktora JKP Vidrak. Skupština grada je pre toga na mesto vršioca dužnosti postavila Jelenu Kalat sa mandatom po zakonu od godinu dana. Kalatovoj je taj mandat, po zakonu o izboru vršilaca dužnosti na godinu dana maksimum, istekao 4. juna 2019. godine kada je navršeno tačno godinu dana od njenog postavljenja u status vd.

U konkursnoj dokumentaciji shodno zakonu navedeno je da direktor mora ispuniti I uslov od pet godina provedenih u struci . Kako Vamedia saznaje Jelena Kalat završila je fakultet na  Megatrendu 2016. godine I ovaj uslov ispuniće tek 2021. godine. Kao student, sada već čuvenog Megatrenda, Kalatova je stekla diplomu diplomiranog ekonomiste. 

S obzirom da su gradjani Valjeva obavešteni od strane skupštinskih organa da  postoji tehnički mandat, iako to zakon ne prepoznaje , ali toleriše u slučajevima vanrednog stanja I vanredne situacije sada se može zaključiti da je implementiran u Valjevu tehnički mandat sa neograničenim trajanjem.

Ništa manje nije zanimljiva I činjenica da ni 2018. godine kada je Kalatova imenovana na mesto vršioca dužnosti direktora nakon što je neopozivu ostavku  podnela bivša vd direktora Ksenija Baden Nenadović, nije bilo proglašeno vanredno stanje da bi se mogao razumeti prekršaj koji je takodje Skupština napravila. Naime, kako tvrde pravnici na mesto vršioca dužnosti lice koje se postavlja mora takodje ispuniti uslove koji su identični uslovima za imenovanje direktora. Te 2018. godine diploma Jelene Kalat bila je stara tek dve godine.   

Iako je sada u javnosti Univerzitet, odnosno kompanija Megatrend prepoznata kao ekspres fakultet za dobijanje kadorvskih diploma , ovo su i dalje priznate diplome , ali zakon i dalje ne priznaje izbore direktora koji ne ispunjavaju uslove.  Da li se radi o stručnjaku na mestu vd direktora JKP Vidrak proceniće javnost i gradjani Valjeva, a u nekim slučajevima i tužilaštvo.

11 comments on “Čeka se da „požuti“ Megatrend diploma u Vidraku?

  1. neko iz mase

    A gde je magistar i doktor Pocuta dobio diplomu, na Sorboni ili Megatrendu?

    Reply
    1. valjevac

      Kakva poplava izbaci baš u VALJEVO,neke Kalate,Tabaševiće,Karaće kada tih prezimena nikada u Valjevu nije bilo

      Reply
      1. Obavesteni

        Nije poplava, Vec sesta licka? Val,jevaca vise i nema. Sto Sesta licka, sto njihovi potomci i ovi sto dodjose od 90 tih.

        Reply
      2. Levo smetalo

        Tabašević je stručan u svojoj oblasti. I na njegovo obrazovanje se ne mogu staviti zamerke. Budimo iskreni.

        Reply
  2. valjevac

    Kakva poplava izbaci baš u VALJEVO,neke Kalate,Tabaševiće,Karaće kada tih prezimena nikada u Valjevu nije bilo

    Reply
  3. Goran Markovic

    Jelena Kalat odavno receno satrovacki sasolji ovaj Drzavni budzet i naravno gradakao i Doma zdravlja kada je radila u ovoj Ustanovi .Naravno da su hteli da provuku na Vecu i Skupstini da prodje sve ne zapazeno i brzinom munje kada Mica Ilic ,,slucajno bas tada ,, napravi sebi pauzu i preuzme preposteni Mihailo Milutionovic Klonfer da vodi skupstinsko zasedanje gde se predlozi i odluke donose munjevitom brzinom , alio nije im uspelo i oni to dobro poznato zasto ! Da pojasnim kako je toj Kalat Jeleni i gorici Bozic BEMAKO PLACANO NEZAKONITO TAJ ,,FAKULTET,, , gde je po kontroli RFZO nadjeno da su primale platu bez osnova u Domu zdravlja , kao i ovo postavljenje u JKP Vidrak . Opet pitanje ko je odgovoran sto pomenuta prima nezakonito i u JKP Vidraku platu ?Znaci gradonacelnik gvozdenovic na prvom mestu , Vece ,Odbornici jer ocito da su oni tu samo za dizanje ruku .Pa gospodo moracete jednog dana na klupicu ali ne onu koju hocete da rusite u parku .Pitajte jednog doktora u Domu zdravlja kako je pomogao Kalat Jeleni i na koji nacin da zavrsi fakultet jer osnovano sumnjam da je sve kako zakon nalaze ,a to i oni vrapcici ispod ordinacije u Domu zdravlja cvrkucu .O diplomama u okruzenju gvozdenovica i njegovih saradnika , savetodavaca kazu tu je tek kaljuga .Da li vrati stan ova ,,uspesan ,, vd i jos ?

    Reply
  4. Student

    Nije tačan podatak,po mojim saznanjima,a vrlo su tačna Kalat je diplomirala u septembru 2014. god.

    Reply
    1. Pedja K2

      Haha, čuj „diplomirala“. Niko od njih dve nacrtane ovce ne bi znao da sačuva a kamoli da diplomira.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.