Za doček Nove godine promenljivo oblačno I suvo

U utorak jutro vedro i veoma hladno sa uglavnom umerenim, lokalno jakim mrazem, uz poledicu, a po kotlinama, dolinama reka i vosoravnima mestimično maglovito. Magla i niska oblačnost će se ponegde zadržati tokom prepodneva ili veći deo dana. Tokom dana iznad većeg dela pretežno sunčano i toplije. Pre podne u severnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima umereno naoblačenje, ali se zadržava uglavnom suvo. Vetar slab, južnih pravaca ili promenljiv. Minimalna temperatura od -11°C u pojedinim kotlinama do -3°C u Negotinskoj Krajini, maksimalna dnevna od 2 do 6°C, u mestima sa dužim zadržavanjem magle oko 0°C.

U Novogodišnjoj noći promenljivo oblačno i uglavnom suvo, ali ne možemo isključiti mogućnost za provejavanje snega ponegde, a to se uglavnom odnosi na brdsko-planinske predele. Slab južni i jugozapadni vetar biće u skretanju na slab i umeren, ponegde kratkotrajno jak, severozapadni. Oko ponoći temperatura od -4 do 2°C, na visokim planinama ispod -5°C.

U sredu, 01. januara, promenljivo oblačno, u brdsko-planinskim predelima uz mogućnost provejavanja snega. Vetar slab i umeren, na istoku zemlje i na planinama povremeno jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura od -5 do 0°C, maksimalna dnevna od 2 do 6°C.

Prema trenutnim izgledima, prvih nekoliko dana koji slede neće doneti bitnu promenu vremenskih prilika nad našim područjem. Biće suvo sa temperaturom u granicama normale za prvu dekadu januara uz dominantno slabije severozapadno strujanje vazduha. Jutra će biti mestimično maglovita, a magla ili niska oblačnost mogu se ponegde zadržati duže tokom dana, dok će u ostalim krajevima biti malo i umereno oblačno. U nedelju naoblačenje, mestimično sa slabim snegom i uz pojačan severozapadni vetar.

Serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.