“Upakovali” da bolje I ne može

Stanovnici stare čaršije Tešnjar tek što su se odmorili od Tešnjarskih večeri po pitanju buke, već ih očekuje Nova godina, praznici, jednom rečju duga zima I ponovo nesnosna buka. Još u maju 2018. godine na sastanku sa meštanima ovog dela grada gradonačelnik Slobodan  Gvozdenović obećao da će za 15 dana biti pripremljeni dokumenti I informacije o pravnoj regulativi, kako bi do kraja godine situacija sa bukom bila rešena. Ovo je praktično postalo još jedno prazno obećanje.

Dok gradjani čekaju odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata za vreme praznika, stanovnici Tešnjara ponovo su na mukama zbog nesnosne buke iz ugostiteljskih objekata odnosno sada već brojnih noćnih klubova.

Sam Tešnjar iako istorijski značajan ne samo za Valjevo već I Srbiju , urušava se polako. Jedan za drugim padaju objekti , a već sada brojne cirade skrivaju pravi izgled objekta koji je iza njih. Predlog koji je svojevremeno dao Zavod za zaštitu spomenika da grad otkupljuje jedan po jedan objekat I isti rekonstruiše nikada nije zaživeo. Umesto toga kupljeni su neki drugi sa kojima vlast očito ne zna šta će.

Prodjete li tokom dana kroz staru čaršiju narročito sada u zimsko vreme jasan je utisak da je sve stalo. Stalo I urušava se . S druge strane , noću je u Tešnjaru vrlo živo. Svoja vrata tada otvaraju brojni lokali koji tokom dana I radne nedelje uglavnom I ne rade već to čine od 21 do 3 iza ponoći dva ili tri dana vikenda. Pojačala, zvučnici I neprospavane noći , ono su na šta ukazuju stanovnici ovog dela grada. Oni su do sada u više navrata pisali gradu , tražeći donošenje odluke po kojoj bi bila zabranjena elektronska muzika ili takva delatnost uopšte bila dislocirana iz Tešnjara.

U maju 2018. godine u sali Veća predstavnici gradjana ovog dela grada razgovarali su sa gradoačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem I zamenikom predsednika Skupštine Mihailom Milutinovićem u nadi da će naći razumevanje za svoje probleme.  Na istom sastanku gradonačelnik je obećao da če u roku od 15 dana biti pronadjeno I pravno I svako drugo rešenje kako bi se problem rešio. Jedan od predloga koje je izneo bio je da se noćni klubovi dislociraju u obodne delove grada.

screenshot youtube sastanak sa Tešnjarcima

Gradonačelniku je tada zasmetao I klub koji je lično posećivao Prezident : “Kao što je ovaj Prezident, ko koga reketira, to mora da se reši”. Podsećamo da je   31. marta 2014. godine iza ponoći, u trenutku kontrole noćnog kluba od strane komunalnih policajaca  Darka Đukića i Rada Đurđevića iste komunalne policajce verbalno napao u tom trenutku  budući narodni poslanik i ginekolog Valjevske bolnice dr Slobodan Gvozdenović. Pored Gvozdenovića koji je bio gost kluba Prezident na policajce je nasrnuo I vlasnik Saša Milinović. 

Za ovo delo protiv Gvozdenovića nije pokrenut proces jer je isti prihvatio institut odlaganja krivičnog gonjenja uz obavezu da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara, što je Gvozdenović I uradio.

Mihailo Milutinović, direktor filijale za zapošljavanje, predsednik Komisije za javne nabavke I član drugih brojnih komisija na istom sastanku je rekao: “To ćemo da upakujemo do kraja godine”. Šta god da je Milutinović mislio da “upakuje” očito još nije upakovao jer problem nije rešen.

U januaru ove godine , 2019-te. formirano je radno telo koje je trebalo da pripremi novu odluku o radnom vremenu .

Formiranje radnog tela odložilo je tužbu koju su najavili Tešnjarci.

Ipak do dana današnjeg informacija o radu tog radnog tela u javnosti nije objavljena , a pred odbornicima nije se našao predlog odluke . Zapravo nije uradjeno ništa.

Tako je priča o valjevskoj Skadarliji zapravo potvrdjena kao zamazivanje očiju , problem nije rešen pa su problemi ostali. Ako je vlast nešto I “pakovala” to gradjani još nisu videli.

3 comments on ““Upakovali” da bolje I ne može

  1. Goran Markovic

    Komsije -Stari Grad , a st asam vam ja rekao i u direktnom kontaktu sa vama i pisao?Da ponovim pa ko vise veruje u pricu gvozdenovica gradonacelnika Valjeva , ko vise veruje Mihailu Milutinovicu Klonferu i bio sam upravu , a to znaci nema vise zaokruzivanja ovih bahatih lazljivih likova oni moraju da su proslost Valjeva sa njihovom garniturom koji bukvalno otimaju od svih nas , nas novac koji dele nekim likopvima sa nekih portalcica koji na mig napadaju verbalno objavljivanjem neistina i lazi . Resenje treba da postoji da i ti ugostitelji zarade za svoj zivot , porodicu , a sve se moze , naravno kod ovih koji su vas eto po ko zna koji put prevarili nikada vise price sa njima .Sto se tice napada na Komunalnu policiju{ imao je dva napada samo sto se za ovaj drugi cuti i zna se imae Komunalnog policajca koga je napao}, pa to je starsno i tada je trebao da ode u zatvor , pa onda ne bi pretio i Tuziocima{ opet je po hitnom mora da bude procesuiran} , novinarima , Policiji .Zato Valjevo ovim likovima nikada vise podrska -glas , a zanm da ce biti price sve ce da se uradi , samo jos ovaj mandat .ma MARS bre bakamunde .Klonfer o njegovom postenju je tesko pricati ali zato po mojim sumnjama u svakoj je prici gde je novac i reketiranje gradjna koji verovatno vise nece da cute jer kazu globa je velika .

    Reply
  2. Goran Markovic

    VOLIM JA VAS i samo pratite sta pišem , a hteli bi bakamunde da ćutim ili ćutimo? NE.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.