„Jafa“ i „Trlić“ u decembru u Europromu

U decembru u objektima Europroma na akciji su proizvodi dve kompanije „Jafa“ i Trlić“. Tokom ovog meseca upravo pomenute kompanije su u centru kampanje „Dani domaćih“.

Kampanja „Dani domaćih“ u Valjevu je već prepoznata u javnosti kao kampanja koja promoviše domaće proizvode proizvedene od domaćih sirovina i domaće proizvodjače. „Ova kampanja je bila vrlo zastupljena u medijima i upravo to je doprinelo da se sama priča o kampanji dalje čuje. Kad je u pitanju 2019. godina imali smo na TV 2800 emitovanja , 100 objava putem društvenih mreža, 50 objava koje su se pojavljivale u portalima i izveštaji u Napredu i kada sve svedemo u jednu rečenicu kampanju „Dani domaćih“ smo oglasili oko 3000 puta. Mišljenja smo da je to dalo veliki doprinos tome da rezultati budu tako dobri kakvi jesu. Imali smo 18 proizvodjača u ovoj godini i u okviru kampanje našlo se 120 domaćih proizvoda. Tokom cele godine imali smo 40 promocija i degustacija , a obradovali smo oko 250 gradjana brojnim poklon paketima. Sve to govori da ova kampanja ide u pravom smeru,“rekla je Bojana Perić PR menadžer Europroma.

Ona navodi i da je istraživanje koje je Eurprom uradio u svojim maloprodajnim objektima pokazalo da veliki broj potrošača prepoznaje kampanju , ali i da su zbunjeni time koji su proizvodi domaći. Zato je Europrom od novembra uveo posebne obeleživače za domaće proizvode. „ Mogu da kažem da je za svaki od ovih prethodnih mesici zapažen rast prodaje proizvoda u kampanji i s druge strane sve više se govori o ovoj kampanji. Sve ovo je jedan proces i ništa ne može preko noći , ali smatramo da smo u ovoj godini napravili i jedan ozbiljan iskorak“ rekla je Perić.

U decembru u maloprodajnim objektima Europoma  tako će se naći proizvodi Jafe iz Crvenke i Baninija koji je od skora član porodice Jafa. „Drago nam je da Europrom podržava domaću proizvodnju . Mi poslujemo već 45 godina što pokazuju i naši kupci prepoznajući brendove Jafa keks i Mančmelou, a proširili smo porodicu kupovinom Baninija. Na akciji su Jafa keks i Jafa krem , a Banini tu su Noblice i Trik štapići“ rekao je  Aleksandar Simonović bredn menadžer Jafe.

Proizvodi kompanije Trlić takodje su više nego poznati Valjevcima , a kako se moglo čuti na konferenciji za novinare Trlić je 4 kompanija u Srbiji po ostvarenom prometu medju kompanijama koje se bave proizvodnjom i preradom mesa. Pavle Paunović komercijalni direktor ove kompanije je rekao da se Trlić nalazi na teritoriji Uba, kao Zemljoradnička zadruga posluje 25 godina . „ Naše kompletno poslovanje odvija se na tritoriji Srbije dok je nekih 5 do 10% izvoz. Sami naši počeci vezani su za trgovinu Europrom gde smo prepoznati kao potencijalno zanimljiva lokalna klanica. Šansa nam je ukazana. Prešli smo dug put od ZZ do ozbiljne kompanije, zapošljavamo 720 radnika i poslujemo na 20 000 proizvodnih kvadrata. Proizvodnja i prodaja proizvoda od mesa i proizvodnja i prodaja mesa, to su nam delatnosti. Dobavljači su nam upravo sa teritorije Valjeva i Srbije. Primetili smo nove trendove u potrošnji svežeg mesa pa smo značajna sredstva uložili u liniju za pakovanje mesa. Imamo novu ambalažu za specijalitete od mesa i sveže meso koje potrošačima pružaju svežinu proizvoda. Imamo Premijum proizvode koji su novi upravo kao odgovor na zahtev tržišta“, rekao je Paunović.

Na akciji u decembru u Europromovim trgovinama su : čajna, kulen, dimljena pečenica, čvarci , pica šunka, a Paunović napominje da su sniženja cena značajna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.