„Ulepšajmo trenutak – Zamisli želju“

U sredu, 25. decembra u 10 časova, valjevska muzička škola će drugu godinu za redom realizovati novogodišnji program specijalno kreiran za mališane koji ovaj period godine provode na Dečjem odeljenju Valjevske bolnice. Različitim aktivnostima koje realizuje u toku godine, ova institucija ne doprinosi samo promociji muzičke umetnosti i kulture u ovom gradu, već jačanjem i isticanjem vaspitne funkcije škole kroz organizaciju brojnih tribina, predavanja i radionica za svoje učenike, ona u njima gradi zdravu, kvalitetnu, društveno odgovornu i humanu ličnost. Ova vrsta rada sa mladima drugu godinu za redom, rezultirala je željom tri srednjoškolca, da usreće mališane koji se nalaze na bolničkom lečenju u Valjevskoj bolnici.

Učenici trećeg razreda SMŠ „Živorad Grbić“ će u najavljeno vreme izvesti program „ Ulepšaj trenutak – zamisli želju“, koji sadrži muziciranje Isidore Lazarević, Viktora Lukića i Danila Veselinovića i dramski tekst Viktora Lukića „Novogodišnja zavrzlama“. Pored umetničkog dela programa, njih troje će uz podršku pedagoga škole, Violete Ognjenović, prisutne mališane obradovati knjigama i igračkama prikupljenim  u muzičkoj školi u toku prethodne nedelje, sa namerom da se boravak na Dečijem odeljenju učini zanimljivijim i kreativnijim.

Kroz ovaj mali projekat, učenici su prošli put od ideje do realizacije, i na njemu su se, pored razvoja humanosti, kao najvišeg cilja, učili slobodi izražavanja mišljenja, fleksibilnosti u donošenju odluka, usmeravanju ličnih interesovanja i specifičnih sposobnosti ka ostvarenju opšteg dobra, poštovanju pravila i procedura, načinima promocije svog rada, sve na učeničkom, a istovremeno visoko profesionalnom nivou.

Cilj ove akcije, jeste da  muzička škola još jednom jasno istakne svoj moto i inspiriše građane Valjeva da svakodnevno u 2020. godini,  „muzikom neguju čoveka u sebi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.