DSS:Cilj formiranja pokreta „Metla 2020“ je da „počisti“ partokratiju u Srbiji

Povodom formiranja odbora pokreta “Metla 2020”u Valjevu DSS je izdao sledeće saopštenje:  

“Nisu problem političke stranke kao takve, problem je način na koji one kod nas funkcionišu. Zarobile su i otele državu, otud partijsko zapošljavanje, kontrola finansijskih tokova od stranaka na vlasti a otud i užasna medijska scena koju one kontrolišu.

Pokret“ Metla 2020″ nudi promenu izbornog sistema kojim će se omogućiti građanima da biraju svoje predstavnike „po imenu i prezimenu“.

„Dobićete članove stranaka koji ne crpe snagu isključivo od lidera, već i od svog sopstvenog imena. Time će se razbiti snaga i kompaktnost stranačkih organizacija koje više neće boći da razorno utiču na javni život“.

Osnivanje pokreta „Metla 2020“ inicirao je Miloš Jovanović, a pored DSS-a pokret za sada čine predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život Zlate Đerić i Grupa eksperata za preporod (GEPS) Jovana Filipovića.

 Takođe  Pokret“ METLA 2020″je osnovan i na lokalnom nivou kao i na nivou Kolubarskog regiona( 12.12.2019) sa sedištem u ulici “ Dr Pantića“ broj 31A.

„Metla 2020“-GO DSS Valjevo.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.