Dejan Petrović za doček Nove godine

Za najludju noć valjevski naprednjaci organizuju koncert Dejana Petrovića. Ovo zadovoljstvo gradjani plaćaju 22 000 evra. U susret izborima doček Nove godine ovoga puta nije na Divčibarama već na platou ispred Centra za kulturu.

Za sada je u Valjevu javna tajna da za doček Nove godine u Valjevu nastupati Dejan Petrović sa svojim orkestrom. Da se  tajnosti da značaj na sajtu Centra za kulturu čak nije moguće otvoriti opciju javne nabavke pa je u ovom trenutku nepoznato i da li je sam postupak javne nabavke završen .

Gotovo je neverovatno da aktuelna vlast od svojih sugradjana krijući tender pokušava da sakrije koliko će novca potrošiti od para istih gradjana za doček Nove godine , ako se već zna da svaki koncert mora nešto da košta.

Ipak kako Vamedia za sada nezvanično saznaje, ovo zadovoljstvo dočeka Nove godine Valjevci će platiti 22 000 evra.

Za razliku od prethodnih godina novogodišnji koncert neće biti održan na Divčibarama već na platou Centra za kulturu u Valjevu.

Potpuno je nejasno zašto je grad sada odustao od Divčibara kada se zna da je novi hotel porodice Teodosić gotovo rasprodat za Novu godinu, a kako je vlast ranije izveštvala desetine hiljada gradjana dolazila su na Divčibare baš zbog tog dočeka. Gde će sada te desetine hiljada gradjana kad dodju na Divčibare, nije poznato.

Možda će se oni sada zaputiti sa Divčibara u Valjevo jer to bi bilo poželjno  s obzirom da aktuelnu vlast na proleće očekuju izbori. Sasvim logično gradjani iz neasfaltiranih ulica, uništenim asfaltiranim ulicama  će baš zbog Dejana Petrovića i koncerta doći i dati glas aktuelnoj vlasti. Korak dalje, na koncert će morati da krenu u ranim večernjim satima kako bi zauzeli prve redove s obzirom da se od smoga i zagadjenog vazduha teško bina može videti. Ipak , najvažnije je da se čuje , a ne da se vidi , ali javna nabavka za binu i opremu, ozvučenje, takodje je nevidljiva.

Koliko je  22 000 evra  za jedno veče?

Nije loše znati da ako je prosečna zarada u Valjevu 300 evra prosečan gradjanin za godinu dana zaradi 3 600 evra. Da bi zaradio 22 000 evra neophodno je da radi 6 godina. Ali šta je šest godina života pod pravom vlašću, u slobodnoj zemlji, gde imate pravo na svoje mišljenje, gde nema straha, gde se gradi, cveta razvoj, gde nema korupcije, gde se glasovi ne kupuju radnim mestom i koncertom….?

A ovo nije slučaj Valjeva?

E, onda Srećna Nova godina! 

7 comments on “Dejan Petrović za doček Nove godine

  1. Pako

    Jel ovo sviraju za ove pare do Srpske nove pa jos i bez prekida, kazu da bi za ove pare trebalo da peku i par volova, ma sala narode bice to samo pleh muzika a po racunici nasi „strucnjaci“ iz vladajuce stranke od nasih para placaju 7000 eura po satu kad pogledamo nista. Baljda ce uskoro TAJ MART, dostaje ovih s….

    Reply
  2. Etnolog

    Neka hvala,ostajem kući,a ovi kulovi su baš pogođeni,jer Valjevo odavno nije grad,pa neka svirajui gospodinu Radoici iz Tubića,ako znate gde je to

    Reply
  3. Gospodin

    Ove godine se ne ide na Divcibare kod Vujica jer Gorica nije u UO kod Zlaje.Ona vuce glavne konce u Valjevu.Doduse prosli docek Nove godine na Divcibarama docekalo je jedva 50.posetilaca i to policije i vatrogasaca.Sto se tice marta i izbora ni od toga nema nista jer nema ko da pobedi naprednjake .Jedino socijalisti ali???

    Reply
  4. Miloš Marjanović

    @Pedja K2: koga gađati jajima?
    Biće lepo kada Dejan sa orkestom zasvira pesme od Stinga, Van Goga… kao što uvek i radi

    Reply
  5. Goran Markovic

    Lopovluku nikada kraja i bahatosti slazem se Gospodine kada pominjes gazdaricugoricu Bozic BEMAKO , samo ne znam do kada ce to da se naredjuje .Naravno ove godine idemo na docek i da vidimo sta ce to gradonacelnik gvozdenovic da pozeli ako neko nije tu posaljite vase prijatelje koji obozavaju ovu lakrdiju od vlasti u Valjevu i mi njima da se zahvalimo na kulturan i civilizovan nacin i pozeli mo im puno srece i da dugo zive , al da se muce kao oni mucenici koji preturaju po kontejnerima, koji nemjau za hleb, za odecu , obucu i sve sto je normalno u 21 veku i nije dzabe ona poslovica kolo srece se okrece.Znaci svi ispred Doma Kulture za docek 2020 .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.