Povodom dva meseca od hapšenja Aleksandra Obradovića

U ponedeljak, 18. novembra 2019. godine, tačno u 14 časova i 40 minuta navršiće se tačno dva meseca otkako su naoružani pripadnici bezbednosnih snaga uhapsili Aleksandra Obradovića i odveli ga u Centralni zatvor u Beogradu. Samo zbog toga što je javnosti otkrio ko i kako pljačka fabriku „Krušik“.

Zbog toga što je Aleksandar Obradović i dalje u pritvoru, aktivisti Lokalnog fronta Va će u ponedeljak na Gradskom trgu u Valjevu organizovati podelu informativnog materijala. Želimo da što više naših sugrađana obavestimo da naš sugrađanin nije kriminalac, da mu je nezakonito ograničena sloboda kretanja, te da lokalna vlast prikriva činjenice o pljačkanju „Krušika“.

Aleksandar Obradović je uhapšen pod sumnjom da je odavao poslovne tajne. Zahvaljujući nezavisnim medijima saznali smo da je Obradović kao uzbunjivač ukazao da su uz posredovanje najviših predstavnika države naoružanje od „Krušika“ kupovale privatne firme pod povoljnim uslovima, štetnim za poslovanje ove fabrike. Valjevske vlasti umesto da doprinesu da Aleksandar Obradović bude oslobođen, prikrivaju činjenice o poslovanju „Krušika“. Grad Valjevo je jedan od većih deoničara, vlasnik akcija Holding korporacije „Krušik“ a.d. po osnovu duga za neplaćen porez na zarade i neplaćene komunalne usluge. Fabrika „Krušik“ je jedan od najvećih zagađivača vazduha u Valjevu. Lokalne vlasti tvrde da za smanjenje aerozagađenja Valjevu nedostaju milioni evra. Nezavisni mediji procenjuju da su privatne firme za trgovinu oružjem, zahvaljujući poslovanju sa fabrikom „Krušik“ ostvarile višemilionske zarade i time oštetile ovo preduzeće, Grad Valjevo i Republiku Srbiju. Novac od poslovanja „Krušika“ je, između ostalih, otišao u džep Branka Stefanovića, oca ministra policije Nebojše Stefanovića. Na ovaj način je uskraćen javni budžet iz koga se mogao finansirati program smanjenja aerozagađenja. Podsećamo, ove informacije smo saznali zahvaljujući uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću!

6 comments on “Povodom dva meseca od hapšenja Aleksandra Obradovića

 1. Kalimero

  Hajde neka se pojavi neki novi uzbunjivač pa neka dokaže dokumentovano da je Aleksandrova mama kriminalac. Ako ste toliko upućeni iznesite dokaze.

  Reply
 2. Maja

  Sve ih pohapsite i u zatvor strpajte!
  7,5 godina ste na vlasti, sta cekate sto ih ne pohapsite i osudite ako su krali?

  Reply
 3. Che

  Kakave veze ima sada njegova mama?!
  Pa zar sadasnja vlast nije umesana u unistavanje Krusika i zaposljavanje hiljada lezilebovica u isti po partijskoj liniji.
  Zar nije to vest!
  Kakva sad mama!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.