I dalje toplo

      Нема коментара на I dalje toplo

U ponedeljak pretežno oblačno i iznadprosečno toplo, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom, uglavnom u istočnoj polovini zemlje, gde će postojati mogućnost za retku pojavu grmljavina sredinom dana. Vetar slab i umeren, jugoistočni i južni, u košavskom području i na planinama umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju, kao i na planinama Jugozapadne Srbije, mestimično sa olujnim udarima. Pre podne i sredinom dana na severozapadu, zapadu i jugozapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima vetar u kratkotrajnom skretanju na zapadni i jugozapadni pravac i u slabljenju, te uz prestanak padavina i razvedravanje. Minimalna temperatura od 7 do 14°C, maksimalna dnevna od 13°C na istoku do 21°C na zapadu Srbije.

U utorak ujutru ponegde po kotlinama kratkotrajna magla. Tokom dana novo naoblačenje sa jugozapada, ali se zadržava suvo i iznadprosečno toplo vreme. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama mestimično i jak, jugoistočni i južni, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare olujne jačine. Maksimalna temperatura od 16 do 20°C. Jedino će u Timočkoj Krajini tokom celog dana biti tmurno i hladnije, ponegde sa rosuljom, uz maksimalnu temperaturu oko 13°C. U toku noći ka sredi jača oblačnost zahvata južne i brzo se proširuje na centralne i severne delove Srbije, mestimično uslovljavajući kišu i kratkotrajne pljuskove. Sa padavinama košava će biti u slabljenju.

U sredu umereno do potpuno oblačno i malo svežije, ali i dalje iznadprosečno toplo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Posle podne i uveče postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti sa jugozapada. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i planinama povremeno i jak, jugoistočni i južni. Maksimalna temperatura od 13 do 17°C.

Serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.