Nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Bair

Privremeno obustavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u valjevskom naselju Bair će biti nastavljeni sledeće sedmice. Do privremenog obustavljanja došlo je isključivo iz razloga pojave stena koje su prouzrokovale nepredviđene radove i pregovaračkog postupka koji je trajao pred Upravom za javne nabavke Republike Srbije.

Radovi će biti nastavljeni na delu ulice Milovana Glišića, a zatim i u Bobovčevoj ulici. Nakon završetka radova u Bobovčevoj ulici i povezivanja kanalizacione mreže, ulice Alekse Šantića, Šumadijska, Bobovčeva i Milovana Glišića će biti vraćene u prvobitno stanje, a tek nakon toga se mogu očekivati radovi u Ulici Pop Andrije.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže se realizuju u okviru projekta „Živeti zajedno – Izgradnja kanalizacione mreže u romskom naselju Bair u Valjevu“. Projekat se realizuje u okviru Programa podrške Evropske unije razvoju opština – EU PRO, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNOPS u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije. Nosilac projekta je Grad Valjevo, a partner na projektu je JKP „Vodovod“ Valjevo. Ukupna vrednost projekta iznosi 234.310 evra, od čega je vrednost donacije Evropske unije 150.000 evra, a sufinansiranje grada Valjeva iznosi 84.310 evra.

Kabinet gradonačelnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.