Mionica: “ 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”

Opština Mionica aktivno se uključuje u kampanju “ 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Tim povodom pripremljen je niz dogadjaja kojim će se najpre obeležiti Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

“Kroz glumački performans veličanja ljubavi i blagostanja u porodici i zajednici, 25. 11. 2019. u 16:30 časova, most na reci Ribnici (most sa kojeg je vojvoda Živojin Mišić podigao moral sprpskoj vjsci) svetleće narandžastom bojom- simbolom kampanje.

U pozadini događaja je priča o odnosu vojvode Mišića i njegove supruge Lujze Mišić, koji je za to vreme bio primer ljubavi, razumevanja i tolerancije. Vojvoda Mišić  je u najtežim vremenima dokazao, da je bio i više nego heroj prema svojoj porodici, dobar suprug i dobar otac.

Polaganjem venca na spomen obeležje na ribničkom mostu, Mionica će odati počast hrabrim sinovima, supruzima i očevima Prvog svetskog rata, koji su svoje živote dali za blagostanje u Srbiji.

Od 18 časova u Biblioteci ”Milovan Glišić” prigodnim programom ”Poetskom rečju stop nasilju nad ženama” Mionica će ukazati na značaj buđenja svesti građanstva, na ovu temu. 

Tokom narednih 16 dana, u opštini Mionica će se organizovati tribine, predavanja, radionice, panel diskusije, filmske projekcije, i pozorišne predstave sa tematikom ljudskih prava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.