Gradonačelnik zloupotrebio sajt Grada Valjeva

Prvi put od formiranja  sajta Grada  Valjeva na sajtu je  objavljen partijski pamflet. Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović zloupotrebio je glasilo Grada Valjeva kako bi izneo svoj stav o političkim neistomišljenicima. Nezapamćeno je  u Valjevu da pored grba Grada Valjeva bude istaknut  logo partije gradonačelnika i logo njegovog medija.

screenshot sajt Grada Valjeva

Valjevo je do sada imalo čak 62 što predsednika Opštine što gradonačelnika . Medju njima je do uvodjenja višestranačja u Srbiji bilo ateista, vernika, onih koji su voleli fudbal, onih koji su izbegavali meso u ishrani, jedni su voleli Klarka Gebla drugi Djinu Lolobridjidu , ali nikada nijedan od njih u opštinskim novinama nije objavio pamflet opcije kojoj pripada ili podržava, poštujući različitosti svojih sugradjana.

Od uvodjenja višestranačja do danas gradonačelnici su dolazili iz različitih partija, ali na zvaničnom javnom glasilu Grada Valjeva nikada nisu objavili svoj politički stav niti isti sajt zloupotrebili.  

Dana 6. novembra 2019.godine na zvaničnom sajtu Grada Valjeva gradonačelnik Slobodan Gvozdenović objavio je politički pamflet sopstvene partije , zloupotrebivši zvanični sajt svih gradjana Valjeva.  

Sajt grada služi kako bi gradjani bili informisani i trebao bi da bude servis svih gradjana bez obzira na političku, versku, nacionalnu pripadnost. Objavljivanje ličnog stava i stava svoje partije, Srpske napredne stranke, Gvozdenović je jasno diskriminisao gradjane Valjeva . Shodno Ustavu Republike Srbije i važećim zakonima svaki gradjanin ima pravo na ispovedanje vere, partijsku ili drugu pripadnost . Za suspenziju tih zakona predvidjene su kazne.

Gvozdenović se u objavljenom pamfletu osvrće na gostovanje predsednika države Aleksandra Vučića na RTS-u i nizom uvredljivih kvalifikacija tvrdi da Srbija neće lidere opozicije.

Sajt Grada Valjeva isto je što i javni servis Republike Srbije, ali se  na njemu čak ni tokom gostovanja predsednika Vučića u pomenutoj emisiji RTS nije pojavio logo Srpske napredne stranke što je na  sajtu grada učinio gradonačelnik Gvozdenović.

Valjevo je u poslednje četiri godine videlo mnogo toga , ali izvesno politizovanje vlasništva Grada Valjeva novina je bez premca. Nakon ovakvog objavljivanja i pokušaja izjednačavanja simbola grada, zvaničnog grba, sa simbolom jedne partije jasno je da gradonačelnik ne vidi i ne poštuje, ne samo one koji nisu njegovi istomišljenici već i sve one gradjane koji nisu politički opredeljeni.

screenshot sajt Grada Valjeva

Nakon ovakvog poteza pitanje je šta je sledeće? Da li će automobili grada biti brendirani logom SNS? Da li će na zgradama i objektima koji su vlasništvo grada biti razvijene zastave partije gradonačelnika?

Ipak najvažnije pitanje jeste da li će na ovu zloupotrebu položaja i funkcije reagovati nadležni istražni i državni organi?

8 comments on “Gradonačelnik zloupotrebio sajt Grada Valjeva

  1. Katastrofa

    Nece niko reagovati! Da je higijenicarka u Opstini ocistila pod zuto-plavom krpom, bez ikakvog znaka, ali zuto- plavom- odmah bi bila udaljena sa posla, proglasena fasistom , izdajnikom i stranim placenikom i sprovedena na informativni razgovor, najmanje!

    Reply
  2. Građanin

    Pa šta?
    Svi nas kradu i nikom ništa!
    Nije problem objava, nego prvo računi da se polože ali niko to ne radi i neće ni raditi jer narod ćuti!

    Reply
  3. GAZDARICA Gorica

    Kako je to promaklo GAZDARICI Gorici, ona se u sve mesa i za sve se pita.
    Bas cudno.

    Reply
  4. Buducnost Srbije

    Poslednji pokusaj da izbegne cistku koja mu je zagarantovana.
    Dosta ga je Vucic trpeo.

    Reply
  5. Pedja K2

    SNS priča o kriminalu a saradnju vlasti sa kriminalcima su podigli na profesionalni nivo.

    Reply
  6. Istina

    Ma nije ljudi problem Gvozdenović. Problem je sistem i narod je problem.
    Sve je poskupelo. Standardom i prosekom plate od 500 evra se hvale, a taj prosek nam pravi 10% bogataša sa enormno velikim platama i penzijama, a ostala gologuzija se vrti od 25 do 30000 dinara i penzijama od 10 do 25000 dinara. Svi ćute. Na trg izađe 100 građana.

    Zaigraće mečka i pred drugim kućama…

    Reply
  7. Pako

    Pa mora sajt grada, kad mu je VTV okrenuo ledja. 14000000 je leglo na racun kluba i sad nije vise potreban Boba. Nije posteno prema gradonacelniku, on se bori za klub i decu a VELIKI STRUMF kluba rasipa li rasipa a Prva liga ni na vidiku. Pa VELIKI STRUMFE vreme je da se okrenes deci i buducnosti kluba ili ti jos bolje DA NAPUSTIS KLUB ne bi li izasao klub iz ZONE SUMRAKA.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.