Valjevski borci ne podržavaju štrajk u Beogradu

Udruženje boraca rrata od 1990. godine izdalo je Saopštenje u kome navode da su protiv najavljenog štrajka u Beogradu. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ne podržavamo štrajk u Beogradu zakazan za 05.10.2019 godine jer svako ko se bori za odlaganje donošenja Zakona o borcu radi protiv interesa boraca i boračke populacije i to je naše mišljenje. Svi oni koji hoće štrajk i odlaganje donošenja Zakona su učestvovali na raspravama govorili ono što sam ja lično predložio, Saša Dujović, Mile Milošević i Milan Popić na radnoj grupi i raspravama, i postavlja se pitanje čemu onda štrajk koji ima za cilj samo da se odloži donošenje Zakona o borcu ili da se neko promoviše možda, kao nekakv borački lider???
Obećavanje penzija i primanja je nemoguće obećanje i mi u tome nećemo da učestvujemo i dajemo ,,lažnu“ nadu bilo kome.
Čemu štrajk, kada sa svima možete da razgovarate, to je pomalo ne razumno i pogubno za donošenje Zakona o borcu. Ovo nije kritika svih onih koji hoće štrajk i imaju pravo na svoje mišljenje ali po nama ima nerealnih zahteva koji ne vode nigde već u odlaganje donošenja Zakona a borci nemaju vremena da čekaju više. 

Ja kao čovek koji sam sa svojim saborcima izveo najviše štrajkova u Srbiji želim lično uspeh na demokratskom štrajku u Beogradu, nadam se da je bez politike.
Jasni smo bili borci i ostali koje Zakon obuhvata treba hitno zdravstvena i boračka legitimacija, smeštaj u ustanove socijalne zaštite, priznavanje duplog radnog staža, lečenje u ustanove zdravstvene zaštite u Beogradu za bolesne borce bez uputa, priznavanje bolesti PTSPA bez ograničenja, besplatni lekovi, prioritet dece prilikom upisa na fakultet i zapošljavanja, plaćanje troškova sahrane, a ,,lažna“ obećanja za penzije i primanja koja ne može da odobri najbogatija zemlja neka ostanu za neka druga vremena jer mi nemamo vremena više da čekamo.
Dan borca mora biti Vidovdan.
Postavlja se i pitanje kako neko može da traži penzije i primanja a nema  boraca iz Krajine u Zakonu pa zar to nije nepravda???
Niko nas u Valjevu nije podržavao kada smo štrajkovali pa nije ni važna naša podrška jer je mi nećemo dati onome koji se bori za odlaganje donošenja Zakona o borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca i članovima njihovih porodica.
Neka se izbore za svoje zahteve na štrajku ništa protiv nemamo i želimo im uspeh u toj borbi, podršku nemaju zbog traženja da se predlog nacrta Zakona vrati na ponovno razmatranje posle 29 godina ne usvajanja istog!!!

Predsednik Ubr Valjevo i
Generalni sekretar udruženja boraca Gvozdeni puk Srbije
Bradić Ljubomir”

1 comment on “Valjevski borci ne podržavaju štrajk u Beogradu

  1. Sima

    Prvo zato sto nigde u Zakonu ne postoje majke poginulih heroja, i to je sramota za ovu drzavu, podrzavam strajk i samo odlaganje donosenja zakona!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.