Sloboda za Aleksandra!

      7 коментара на Sloboda za Aleksandra!

U ime opozicije GO DS-a izdao je saopštenje za javnost u kom još jednom poziva gradjane Valjeva da danas uzmu učešće u velikom mitingu kojim će se zatražiti puštanje na slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića. Saopštenje prenosimo u celosti:  

„Tačno je, sve sam rekao tužiocu. Nemam šta da krijem. Ništa nisam sakrio, ništa slagao, ništa nisam ukrao. Samo sam želeo da istina o poslovanju Krušika izađe na videlo“, rekao je Aleksandar Obradović, naš sugrađanin, za BIRN u svom prvom intervjuu po izlasku iz Centralnog zatvora.

Aleksandar Obradović je uhapšen u sredu 18. septembra nakon što su naoružani specijalci ušli u namensku industriju Krušik, oduzeli od Obradovića njegov poslovni računar, potom ga odveli u stan gde su zaplenili njegov privatni komjuter i eksterne memorije koje su pronašli. Nakon pretresa stana Obradović je prebačen za Beograd.

Tri nedelje ni građani Valjeva ni šira javnost nisu bili obavešteni o hapšenju Aleksandra Obradovića. Način na koji je Aleksandar uhapšen predstavlja puku demonstraciju sile i zastrašivanja drugih, zaposlenih, sindikata i građana koji su znali, a izabrali su ćutanje.

Danas je Aleksandar Obradović, ČOVEK koji je pokazao da postoje građani koji se ne mire sa ćutanjem onih koji bi po Ustavu i zakonu trebalo da štite taj isti Ustav i zakone, u kućnom pritvoru koji mu je produžen, takođe je i suspendovan sa radnog mesta.

Poštovani građani Valjeva, ne smemo dozvoliti da nas „ubije prejaka tišina“.

Naša dužnost je da pomognemo Aleksandru i ne samo Aleksandru, već i drugim hrabrim ljudima, koji ne žele da trpe nepravdu i da se povlače pred nasilnom i kriminalnom vlašću. Aleksandrova pobeda će biti pobeda svih građana koji zele da žive u pristojnoj i uređenoj državi, državi u kojoj se poštuju zakoni, a državni organi rade svoj posao.

Pozivamo Vas da se danas u znak protesta zbog svega što naš sugrađanin Aleksandar preživljava okupljamo prema sledećoj satnici, a u skladu sa vremenom koje imate na raspolaganju:

 • 14h Gradski trg (sledi šetnja do Krušika, ulicama: Karađorđeva, Uzun Mirkova,   Vladike Nikolaja)
 • 14:45h glavna kapija Krušika (konferencija za medije, potom povratak ka Gradskom trgu, ulicama: Vladike Nikolaja, Uzun Mirkova i Karađorđeva)
 • 16 – 17h Gradski trg (potpisivanje peticije)
 • od 17h Gradski trg – MITING”

.

7 comments on “Sloboda za Aleksandra!

 1. Vojvoda

  Namerno su stavili u 14:45 h da bi i ljude koji izlaze ili ulaze na posao fotkali kao ljude na mitingu i da kace posle na netu i prikazuju kao „masu na skupu“ hahaha provaljeni ste

  Reply
 2. Jagoda Vojinović

  U ovoj opoziciji sve propaliteti klasici,ceo svet im kriv što su promašili život,šetaju zaludni,traže neku pravdu i smisao boreći se za interese tajkuna, umesto da uzmu život u svoje ruke i učine i oni nešto lepo za ovo društvo,ali to je nemoguće definitivno.

  Reply
 3. Neske

  Ko o čemu….. o poštenju… Opozicija u Srbiji na sve načine pokušava da izvede narod na ulice, a pošto ne postoji pravi razlog, onda izmišljaju, kao npr ovog Obradovića koji je običan lopov kao i svi oni.

  Reply
 4. Милош

  Закључак је врло једноставан. Подршку даје Мариника Тепић. И све је јасно. Чуј, подршка човеку који се сумњичи да је одао пословну тајну. Ма, браво.

  Reply
 5. Kalimero

  Napadajte beskičmenjaci, prodane duše! Vi Sns-ovci ste kao uspešni a opozicionari kao zaludni! Medju tim „zaludnima“ su sve sa državnim fakultetima dok ste vi sa lažnim diplomama na rukovodećim mestima. Zato i živimo ovako, jer je došlo vreme loših djaka. Sve će doći na svoje, ima Boga!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.