Jubilej Tehničke škole – Čestitamo!

Tehička škola 5. oktobra Dan škole proslavlja Dan škole I jubilej 80 godina postojanja. Centralni program proslave biće održan danas u  Centru za kulturu.

Tehnička škola je počela sa radom davne 1939. godine . Tada je imala samo 47 učenika i dva smera. Danas se u školi obrazuje 963 učenika u četiri područja rada.

Zbog ostvarenih uspeha u kojima su zablistali učenici ove škole u ovoj godini je održana I konferencija za novinare na kojoj su prezentovani vrhunski rezultati koji su ostvareni na brojnim naučnim poljima . Medju brojnim uspesima posebno se izdvaja prvo mesto na medjunarodnom takmičenju “Balkan junior”, a pored svih drugih naučnih oblasti učenici ove škole zabeležili su rezultate vredne pažnje I na sportskim takmičenjima.

Ova škola bila je prva škola u Valjevu koja je počela upotrebu elektronskog dnevnika, ostvarila saradnju sa brojnim preduzećima I preduzetnicima kako bi svojim učenicima omogućili realizaciju dualnog obrazovanja I potom zaposlenje nakon završene škole.

Tehnička škola Valjevo dobila je čak od MUP-a R. Srbije ovlašćenje za sprovođenje obuke za vršenje poslova: fizičko-tehničke zaštite i redarske službe,  planiranja, projektovanja i nadzora nad izvođenjem sistema tehničke zaštite, montaže, puštanja u rad i održavanja sistema tehničke zaštite i obuke korisnika.

Za 963 učenika , ova škola organizuje brojne vananastavne aktivnosti, a jedina je škola koja poseduje zatvoreni bazen koji je sama izgradila učeničkim I nastavničkim snagama.

Obrazovni profile koji prate razvoj privrede omogućili su da učenici ove škole dobiju obrazovanje koje korespondira sa opštim privrednim I društvenim razvojem, a zahvaljujući jedistvenom sporazumu sa Vladom Republike Slovenije I nastavno-obrazovnom centru u Velenju učenici ove škole dugi niz godina imaju mogućnost da deo svog školovanja sa smera mehatronike završe upravo u Sloveniji.

Na sajtu ove škole pronalazimo osnovne smernice po kojima škola radi I standarde kojima teži I realizuje , a koji najbolje odslikavaju ovu obrazovnu ustanovu:  

“Trudimo se da iz naše škole izađu učenici svesni toga da je obrazovanje i usavršavanje tokom celog života imperativ vremena u kojem živimo. Nastojimo  da se učenici u moderno opremljenoj školi osećaju dobro, bezbedno i prijatno.Podstičemo i kreativnost učenika organizujući raznovrsne kulturne, sportske i druge vannastavne aktivnosti. Uvek želimo što bolju saradnju sa lokalnom zajednicom da bismo školovali potrebne kadrove. Nastavićemo saradnju sa školama iz regiona,organizovaćemo i dalje stručne ekskurzije i uvek se truditi da modernizujemo nastavu i usvajamo nove tehnologije.

Želimo da uvek budemo škola za koju se učenici rado opredeljuju jer u njoj, pre svega, mogu da steknu znanja i veštine neophodne za život i rad u 21.veku.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.