DS: Zamajavanje gradjana i prazna obećanja

Izmena plana komunalne izgradnje samo je novo odustajanje od najavljenih projekata i ranije datih obećanja aktuelne vlasti u Valjevu, smatra Demokratska stranka. „Nema tu sistema ni doslednosti, isključivo se radi o zamajavanju gradjana kako bi što duže ostali na vlasti“, rekao je odbornik DS Duško Rakić.

Drugi rebalans prati i izmena plana komunalne izgradnje koji je po mišljenju odbornika Demokratske stranke neoboriv dokaz nerada i praznih obećanja koje vlast u gradu daje gradjanima.

„Kada pogledamo ovaj plan vidimo da su na dve stavke skinuti iznosi u odnosu na plan za 2019. godinu i to na komunalnim delatnostima i zaštiti životne sredine. Kod komunalnih delatnosti u pitanju je izgradnja seoskih vodovoda na sistemu brane Stubo-Rovni. Kao odbornik na sednicama Skupštine insistirao sam na tome da je to jedna od najvažnijih stvari i da ljudi koji tamo žive imaju ozbiljne probleme sa vodosnabdevanjem . Tražili smo da se napravi plan da se tim ljudima omogući da dobiju vodu . Obećanja su bila u svakom trenutku od toga da će to biti odmah, pa da se kasni zbog tendera, pa da će biti u ovoj godini, poslednje obrazloženje bilo je da nisu imali mašine koje su predvideli tenderom pa su morali da to promene. Medjutim evo ne samo da nije sprovedeno već je sada se vidi skinuto i ono što je bilo predvidjeno to znači da od toga nema ništa“, rekao je Duško Rakić.

Rakić je podsetio da su i gradjani donosili peticije , na sednicama Skupštine revnosno se glasalo pa je sada pitanje kako to da odluke koje oni donose oni i ne sprovode?

„Vidimo da će se povećati rad na putevima . Gle čuda , pred izbore. Tačno se vidi da se radi o glasovima i to je jedini cilj aktivnosti u narednom periodu. Zaštita životne sredine , skinuto je sa izgradnje kišne i feklane kanalizacione mreže. Svi možemo videti da je posle kiše grad poplavljen vodom i bilo je rečeno da će to biti rešeno i sad kao i do sada od toga neće biti ništa. Ni od čega ništa“, konstatovao je Rakić.

On je podsetio i na slučaj izgradnje Ulice Vuka Karadžića pa i kako kaže smešne komentare da se ista neće raditi jer su se gradjani pobunili oko seče drveća. Na kraju se došlo do toga da od tih najava neće biti ništa.

„Očito da sve najave nisu u interesu gradjana več u cilju zamajavanja gradjana i ostanka na vlasti. Poslednja tačka dnevnog reda je ukidanje ranije odluke vezane za Dom vojske i biblioteku . Već smo diskutovali o tome i izneli stav da taj prostor nije za biblioteku već da treba ii na izgradnju novog objekta. Koliko se sećam odbornici vladajuće koalicije zdušno su branili takvu odluku tvrdili da je to najbolje rešenje i evo prošlo je koliko, godinu dana, ta odluka se sada menja , stavlja van snage. Sad mene iteresuje ovi koji su odustali od tog rešenja da li su oni objasnili svojim odbornicima koji su jednoglasno to podržali , zašto su to promenili? Pogledajte i slučaj zgrade Radio Valjeva,očito sistematskog načina rada nema i od obećanja se ništa ne ostvaruje“, zaključio je Rakić.

2 comments on “DS: Zamajavanje gradjana i prazna obećanja

  1. Necemo Mićin ds

   O cemu ovi Mićini pricaju, o tome da ponovo Rakić,Rankovići ,braca Arsenić upravljaju Ds-om,pa nismo mi budale ili mozda vi pokusavate da nas napravite…ćoravi nismo.Rakići,Arsenici ,Rankovici i Markovici NEĆE VAS VALJEVO,SHVATITE TO.
   Sve dok ovako bude sloborno zakljucajte vrata.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.