25 godina KUD-a Djerdan

КUD Djerdan obeležilo je četvrt veka  postojanja. Ovo društvo jubilej je proslavilo na dan svoje slave Miholjdan, velikim koncertom u Centru za kulturu.

Tradicionalno već na Miholjdan KUD Djerdan slavio je svoju slavu u prisustvu brojnih gostiju, a veče ovog praznika bilo je rezervisano za koncert u Centru za kulturu u kome su učestvovale različite generacije društva. Oni koji su svoje prve igračke korake kao deca naučili u Djerdanu, sada već odrasli ljudi povodom koncerta i jubileja stigli su sa svih strana.

„Spojili smo povode slavimo jubilej na slavu društva i u dobroj meri ta sabornost koju gajimo u društvu , KUD je i održala svo ovo vreme. Naravno kao i u svakom poslu koji radite ima onih dobrih i onih manje lepih momenata, ali mislim da smo uspeli da napravimo mnogo toga, tim pre što smo predhodni jubilej kada smo obeležavali 20 godina društva obeležavali u svetlu osvojene nagrade Šljivik i teško je bilo pretpostaviti šta može da se uradi što može da društvo unapredi u tom smislu. Medjutim nama su se od tada nekako još više otvorili i apetiti i uspesi i uspeli smmo da u periodu izmedju ova dva jubileja postanemo dvostruki uzastopni nosioci Zlatne plakete za dečije folklorno stvralaštvo što je ozbiljan rezultat , vredan svake pažnje. Teško je sve nabrojati nagrade , ali koliko turneja, toliko godina , toliko glavnih nagrada“, rekao je o radu društva doskorašnji umetnički rukovodilac Aleksandar Tomić.

Kako se u toku samog koncerta moglo čuti ovo društvo dobitnik je i brojnih ineternacionanih priznanja, 11 glavnih zlatnih, srebrnih i bronzanih odličja.

Uz poruku da je svaki jubilej novi početak i prilika da se zavrti neki novi ciklus, očekivanja su da sada budu postavljeni i neki novi ciljevi.

Svoje igračko umeće na sceni Centra za kulturu imalo je priliku da jubilarno pokaže više od sto igrača, a kroz samo društvo do sada prošlo je ih je više od dve hiljade. Kroz igru Srbijom su prošetali i mladi i stariji igrači, ali i oni koji su već godinama veterani društva. Zanimljivi spojevi i uklapanja generacija u koreografijama ispraćeni  su gromkim aplauzima. Za muziku je bio zadužen orkestar pod rukovodstvom Aleksandra Gavrilovića dok se pesmom predstavio Hor slavista koji je specijalno za ovu priliku došao iz Beograda.

Na samom koncertu dodeljene su i Zahvalnice i Povelje odajući priznanje svim ljudima koji su u proteklim godinama nesebično svako na svoj način podržavali rad KUD-a Djerdan. „ Ponosni smo na svakog našeg igrača , naročito na one koji su igračku karijeru nastavili van Valjeva u mnogo većim i poznatijim društvima. Sa ovih prvih 25 mi smo tako reći u najboljim godinama i nastavljamo dalje sa istim entuzijazmom“, bila je završna poruka Djerdana sa proslave jubileja.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.