U Galeriji izložba Marine Nakićenović

U Modernoj galeriji danas će biti otvorena izložba Marine Nakićenović na kojoj će posetioci moći da vide čak 50 radova ove umetnice.

Marina Nakićenović, rođena 1950. godine u Beogradu. Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu završila 1974. godine, a poslediplomske studije 1977. godine. Redovni je profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, u penziji. Živi i radi u Beogradu. Dobitnica je brojnih nagrada a njene slike se nalaze u svim značajnim institucijama kulture i umetnosti u zemlji kao što su Narodni muzej u Beogradu i Muzej grada Beograda. Pored toga neke slike se nalaze u Vladi Republike Srbije, Opštini grada Pariza, Galeriji Milene Pavlović Barilli u Požarevcu i Modernoj galeriji Valjevo.

Na ovoj izložbi će biti prikazano preko 50 umetničkih dela podeljenih u 35 naslova. Sva dela su rađena različitim tehnikama često aludirajući na poznate slike iz istorije umetnosti. Tekstove za katalog su pisali Dragan Jovanović Danilov, Nataša Kristić i unet je i tekst Žan-Lik Šalimoa inspirisan delima sa izložbe. 

Izložbu, tradicionalno u 12 časova, otvaraju Nataša Kristić i Dragan Jovanović Danilov. Izložba traje do 10. novembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.