Svetski dan prve pomoći

Crveni krst Valjevo, zajedno sa Medicinskom školom Valjevo, u četvrtak 12.09.2019.godine će sa početkom u 11 časova na Gradskom trgu u Valjevu, prigodno obeležiti Svetski dan prve pomoći realizacijom pokaznih vežbi i različitih situacija sa zbrinjavanjem povređenih koje će realizovati obučeni mladi članovi takmičarskih ekipa iz pružanja prve pomoći i realističkog prikaza povreda, stanja i obolenja.

Ovogodišnji Svetski dan prve pomoći obeležava se pod motom: „SVAKO IMA PRAVO”i pada u subotu 14.09.2019. ali iz praktičnih i organizacionih razloga Crveni krst će ga obeležiti 12.09.2019. u Valjevu.

Svetski dan prve pomoći će biti obeležen u svim ogranizacijama Crvenog krsta širom sveta. Tom prilikom skreću pažnju na značaj poznavanja prve pomoći  za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Svetski dan prve pomoći u 2019 godini skreće pažnju na to daprva pomoć treba da bude dostupna svimabez obzira na rasu, pol i uzrast, na pripadnost bilo kom društvenom sloju ili grupi.  U prvoj pomoći ne sme biti diskriminacije, ne sme biti marginalizovanih grupa, ne sme biti nevidljivih i zaboravljenih kategorija ljudi u društvu.

Svako od nas može biti u prilici da mu je potrebna prva pomoć. U isto vreme svako od nas može da nauči da pruži prvu pomoć.  Nisu  potrebni ni čarobni štapić, ni supermoći da biste postali nečiji heroj. Potrebni su samo znanje i odvažnost da ga primenite u trenutku kada je potrebno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.