SBB fondacija u akciji čišćenja u Valjevu

Nakon akcije čišćenja u Požarevcu, danas se društveno odgovorna kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nastavila u Valjevu, gde je Eko tim SBB fondacijeočistio Spomen park Peti puk i Petničko jezero.

„Odgovornost je na svima nama, a očuvanje životne sredine je tema koju ljudi mapiraju kao važnu, ali joj ne posvećuju dovoljno pažnje i vremena. Cilj naše kampanje jeste da ukaže na značaj odgovornog postupanja sa otpadom i štetu koju on čini životnoj sredini. Zadatak svih nas je da održavamo naše ulice čistim, i da nema izgovora da se đubre baca izvan kante za smeće. Na podršci u realizaciji današnje akcije zahvalila bih se predstavnicima opštine Valjevo, mladim istraživačima „Vladimir Mandić – Manda“ i FK „Radnički“ – izjavila je Ivana Đurđević, agent prodaje u SBB -u.

Akciji „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ pridružili su se i namjmlađi članovi Fudbalskog kluba „Radnički“, koji su zajedno sa svojim trenerom Bojanom Đurićem pomagali u čišćenju Spomen parka.

„U ovom parku, koji se nalazi nedaleko od stadiona, uvek ima dece i zato je bitno da ostane čist i uredan. Svi moramo da vodimo računa, da ne bacamo đubre, počev od nas trenera , roditelja, prolaznika. I zato ovom prilikom apelujem na sve da povedu računa o tome, jer ne postoji izgovor kada se otpadci bacaju na ulicu, parki ili bilo koje drugo mesto koje nije predviđeno za to“, kaže Đurić.

Teodora Aćimović, član mladih istraživača „Vladimir Manidić – Manda“ kaže da ovo društvo podržava sve akcije koje sprovodi SBB fondacija.

„Pre dve godine smo zajedno učestvovali u čišćenju Petničkog jezera, koje ćemo i danas ponovo čistiti. Trudimo se da podržimo sve ekološke akcije u Valjevu. Tako smo prošle godine učestvovali u čišćenju reke Gradac. Imamo novu ekološku  grupu koja se bavi buđenjem ekološke svesti među građanima Valjeva“, objašnjava Aćimović. 

Da podsetimo, akcija čišćenja svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu. Sledeće nedelje selimo se u sledeći grad, gde ćemo očistiti još jednu od predviđenih lokacija.

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu „Ko to tamo prlja“ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola. U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.