Još jedna ostavka u Veću

Pred sam kraj mandata Gradskog veća, još jedan član će ga napustiti. Ostavku na mestu u Veću podnosi Damjan Cvetković.

Gradsko Veće u Valjevu broji 11 članova, a do sada je pretrpelo brojne izmene u odnosu na početak četvorogodišnjeg mandata. Gradsko Veće je najpre u januaru 2018. godine napustio član sa kvote SPS-a David Maksimović, a već u martu iste godine Veće je napustio i Borisav Radojičić takodje sa kvote SPS-a.

Podnošenjem ostavke na mesto zamenika gradonačelnika u maju iste godine prestao je mandat i u članstvu u Veću Draganu Jeremiću (SPS).

Umesto članova koji su podneli ostavke u Veće su u 2018 godini ušli Marko Živanović, Žarko Kovač i Zoran Živković.

Vladajuća partija SNS za protekle 4 godine promenila je člana Veća Andru Savčića na čije je mesto došao Miroljub Ivanović.

Ostavku na mesto u Veću sada podnosi i Damjan Cvetković koji je u Veću bio član sa kvote SPS-a. Kao razloge za podnošenje ostavke Cvetković navodi brojne privatne obaveze. Za sada nije poznato ko će Cvetkovića zameniti u Veću za preostali period do izbora.

Kao razlozi za napuštanje Veća do sada su u većini slučajeva najčešće pominjani privatni razlozi iako je bilo više nego očigledno neslaganje sa načinom rada i pojedinim odlukama koje se donose. Ipak sem Radojičića koji je svoje kritike iznosio na samim sednicama Veća niko na drugi način nije obrazložio ostavku.

Razlika je bila u slučaju Andre Savčića (SNS) koji je Veće napustio nakon ozbiljnih uvreda i kampanje koju su protiv njega vodili funkcioneri njegove stranke, tako da Savčić nije ni podneo ostavku već je smenjen sa mesta člana u Veću.

Razlog Savčićeve smene na pomenutoj sednici Skupštine bio je više nego očigledan , razdor izmedju gradonačelnika Gvozdenovića i poslanika Mihaila Jokića. Gradonačelnik je Savčićevu smenu tada obrazložio rečima:  “Mentalna struktura Mike Jokića ga gura ka njegovom najvećem talentu, a to je diktatura. Valjevo i SNS više neće da trpe pulene Mike Jokića koje on nagrađuje odličnim radnim mestima sa platama od više stotina hiljada dinara. Sve to zna i IO SNS. Andra Savčić je došao u Gradsko veće isključivo zato što je „drug“ Jokić to tražio. Valjevo i Jokić imaju odnos točka i kočnice, gde neko želi da se kreće, a neko to stalno sprečava. Ali to tako više neće moći, ja to više nedam. A vi koji ste za Jokića, nemojte misliti da je on svemoćan i da sve može da vas odvede u Beograd”.
U svom obraćanju odbornicima, Andra Savčić je rekao da je potpuno jasno da razlog za njegovu smenu nije njegov nerad, već to što je „navodno čovek Mike Jokića“.
“Gradonačelnik Gvozdenović me je pozvao 24. februara u 23.17 časova i rekao da Mika neće da mu se javi na telefon i da zbog toga ja već sledećeg dana dam ostavku u Gradskom veću zbog Mike Jokića”, rekao je Andra Savčić.

Dolaskom na Vlast koalicije SNS-SPS broj članova u Veću povećan je sa devet na 11, a rad istog Veća oboležilo je nekoliko neslavnih činjenica : napuštanje Veća, zatvaranje Veća za javnost u Valjevu, sednice za koje se odluke donose u kabinetu gradonačelnika uz prisustvo samo odabranih članova Veća, dizanje ruku bez rasprave.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović za skupštinskom govornicom o Veću je u nekoliko navrata govorio kao o gradskoj Vladi pa shodno tome otvoreno pitanje sem što su primali naknadu ili platu jeste , kakvi su efekti rada te Vlade?

Dok većina članova Veća tvrdi, ali nezvanično, da je rad u Veću “smešan” ,  možda veće  jeste pitanje : Kakva je to Vlada kada neko drugi umesto nje odlučuje? 

6 comments on “Još jedna ostavka u Veću

 1. Goran Markovic

  Koga je zaposlio gvozdenovic , koju sve kalakurdiju je predlozio u Upravne ,Nadzorne organe , jel u Upravnim i Nadzornim Odborima osoba kpoja je osudjivan i vodi se kao uzivalac opijata , osobe protiv kojih se vode krivicni postuci i sve gvozdenovicevi mezimci .Nema Damnjane , Boro zbog privatnih obaveza vec kazite drugivi koji je razlog nema trte mrte , kazite jel ste imali pritiske ucene da dizete ruku za nesto sto se kosi sa zakonm , jel ste imali pritiske da se usvajaju izvesataji Ustanova poput Doma zdravlja , poput JKP Vidraka , JKP Poleta i to vas ne opravdava sto ste radili u predhodnom periodu jer gvozdenovic i kalakurdija samo uvlace ljude u probleme . Prica o Jokicu Mihailu , pa da njega nije biolo …sta bi bilo sa gvozdenovicem { zasto posl;e zove kuka da se neko miri , place, moli } Ima sve svoj karaj i pocetak , narod je uvideo ko vodi grad da su to bakamunde , lopovi , lazovi koji se bore samo za sebe i ponavljm videli ste kako ponizno stoji kod Aleksandra Vucic , kao i predhodni put u Osecini ,,hrabar,, je kada napada zene , novinare , one koje po mojim sumnjama uvukao u kriminal da moraju da podpisuju nesto sto je KRIMINAL nad KRIMINALIMA i sada sta opet pretnje Tuziocima , Sudijama , pritisci na Policiju da se hapse svi oni koji se ne plase gvozdenovica i bande i ono koje ne mogu da potkupe .Zasto place kod Darka Glisic i u BG da ostane na celu SNS u Valjevu , da ga ne diraju sto po meni treba da ga ostave jer tada je kraj svih prica o postenju , o sticenju zakona o pravdi .Dobro se sve zna , pa tako drugovi vi ste na potezu u BG ili zelite dobro prici gde ste i narodu Valjeva i okoline ili ne?.Gradjani sada znaju nikada prica koju na bilo kakv nacin gvozdenovic sa bandom moze da bude u igri ..ENDE!

  Reply
 2. GANE

  Od Turaka najgori rukovodilac grada.Katastrofaaaa
  Ovoliki bezobrazluk neme niged,Strašno

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.