Večera o trošku grada za odabrane, zaslužne i podobne

Pojedini odbornici i odabrani zaposleni u Gradskoj upravi, direktori javnih preduzeća za vreme trajanja Tešnjarskih večeri imali su večeru o trošku grada Valjeva. Za ugostiteljske usluge ove godine u okviru ove manifestacije predvidjeno je 300 000 dinara.

Reprezentacija i ugostiteljske usluge izuzetno su popularne stavke za trošenje novca iz budžeta grada, aktuelne vladajuće garniture. Tako je ove godine u okviru najskupljih Tešnjarskih večeri ikada, kako Vamedia saznaje, upriličena večera u jednom od valjevskih restorana sa kapacitetom „više od 50 mesta“. Ipak večera je upriličena za pripadnike najbližeg gradonačelnikovog okruženja, načelnike i pojedine šefove Gradske uprave, odabrane direktore javnih preduzeća i ustanova, ali i odabrane odbornike.

Vamedia je ostvarila uvid u jednu od podeljenih poruka odredjenim odbornicima u kojoj se navodilo mesto i vreme večere i naravno poziv. Ipak nisu svi odbornici dobili ovu poruku.

Iako u sredstva predvidjena rashodnom stranom ove manifestacije , nejasno je zašto je ona organizovana? Šta je konkretan povod i razlog s obzirom da su se Tešnjarske večeri ove godine organizovale 33 put za redom?

Na ovoj gala večeri nisu bili investitori, nije bilo ni gostiju iz drugih gradova Srbije niti neko iz inostranstva koga bi zaista trebalo ugostiti. Naprotiv bila su lica koja primaju platu iz gradskog budžeta bez obzira da li se radi o stalno zaposlenima, ugovorcima ili imenovanim i postavljenim licima. Odbornici grada za svoje sednice već primaju naknadu od 10 000 dinara.

Koji je dakle doprinos svih njih baš za Tešnjarske večeri mimo redovnog posla koji obavljaju i za koji su redovno plaćeni? Po čemu se ova lica izdavajaju od ostalih gradjana grada Valjeva?

Izgleda po jednoj činjenici , a to je da budžet grada Valjeva doživljavaju kao svoj lični budžet.

Tešnjarske večeri kao i slava i Dan grada Valjeva pripadaju svim gradjanima grada, a ne samo odabranim licima pa u situaciji kada se broj korisnika socijalne pomoći popeo na čak 7 000 , bezrazložna večera zvuči licemerno i bahato.

„Jagnjeće brigade“ u Srbiji postojale su oduvek i o njima se nikada nije govorilo pohvalno. Narod je oduvek smatrao iste bahatim demonstrantima trenutne moći. Od trenutka kada je ovaj izraz ustaljen u narodu, prošlo je više od 70 godina. Iako mislimo da smo napredovali ipak nismo uspeli da iskorenimo ono najniže i najprimarnije u svakoj vlasti, želju da od narodnih para zadovolji osnovne potrebe, hranu i piće.

Za to vreme, Valjevci, njih 500, je na narodnom kazanu, a čak za 2 000 ljudi poslednje godine se povećao broj korisnika socijalne pomoći pa ih je sada 7000.

Ali očito za ovu vlast je to mrtvo slovo na papiru, večera je ipak konkretnija.  

12 comments on “Večera o trošku grada za odabrane, zaslužne i podobne

  1. Anika

    Nikad mi dosta ne bilo! Mnogooooo su jadni! Pitam se, kako oni zive sami sa sobom?!

    Reply
  2. 10 s lukom

    Mučenici jadnici i bednici ako je ovo tačno. Nisu imali života dakle nisu ni postojali pre uhljebljenja na državne jasle i ulaskom u političke stranke. Medjutim, to rade svi političari samo oni od pre perfidnije i daleko od očiju javnosti. Kad vidite kako pojedinci iz vrha gradske vlasti jedu ,zvacu, cokcu, podriguju guraju prste u usta i čačkaju nos i dr u javnosti i ponašaju se u kafanama možete samo ako ste normalni da osetite dubok prezir i gadjenje u stomaku. Ko nam je kriv?

    Reply
    1. Emilija

      Bravo. Nit glasa, nit stasa a o ponasanju i pameti cemo glasno. Slika grada je prikazana u nasoj gradskoj skupstini.

      Reply
  3. Platani

    Druzina:
    Milan Fazan,Srecko Fazan, Bircanin, Gorica Bemako, Dasovicka,Danijela Bosanka, Goca sekretarica, Ljubisa Bosanac, Jelena Kalat, Ilija Rankovic,Katarina Romanovic, Vesna Sestic, Borko Aleksic,Djordje Jovancic,Mirko Kovacevic, Klomber, teca Mire, Bogojevic.

    Reply
    1. Bilja

      A onaj Radoica (on sazivo društvance) sportista, mini preduzetnik i još po kogod…

      Reply
  4. Goran Markovic

    Jel to ona Vesna Sestic uzdanica Pokreta za Valjevo i Ilije Tripkovic Kolkio ovde medju ovima ima robije ? Sve face , za Drzavne organe.Narod se smejao i naravno kivni, bitno je da se nahrane zadnjice ali ..KAD…TAD..

    Reply
  5. Mali Sinisa

    Nasa gradska elitu napravila gala docek pevacu Adilu I njegovom obezbedjenju u kafani ….HIT !!!!!…..pravo drustvo za nasu elitu….s nasim parama naravno

    Reply
  6. Kalimero

    Gde im je Pitać u ovoj ekipi? Doduše, on nikada nije voleo mnogo da jede ali je zato voleo uvek da troši na džipove i skupe poklone partijskim i ostalim ljubavnicama.

    Reply
  7. Анонимни

    У општини Медвеђа, у протекле четири године урађено је 130 километара локалних путева (јавља РТС), а у наредна три месеца механизација ће бити у петнаестак планинских села. Ко је ПОЈЕО ваљевске путеве, па су препуни рупа, од центра града, до најудаљенијег насеља???

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.