Valjevski naprednjaci „jači i važniji“ od predsednika Vučića, ambasadora, ministara

Aktuelna vlast ne bira načine da osujeti rad novinara. Do sada je vidjeno vredjanje, diskiminacija, blaćenje nekolicine onih koji ne odustaju od etike I odgovornog rada. Prvi put u svojoj istoriji Valjevo se suočava sa vlašću kojoj je potrebno obezbedjenje I samo oni mediji koji izveštavaju samo ono što vlast govori.

Da pojedinci u vlasti često bivaju poneti sopstvenim ovlašćenjima vidjeno je 2014. godine na jednom naoko bezazlenom primeru. Te godine je prvi put portir postavljen  na hodniku na prvom spratu Gradske uprave. Portir je postavljen od strane tadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Dragoljuba Krstića. Odmah nakon Krstićeve ostavke tadašnji gradonačelnik Stanko Terzić vratio je portire na portirnicu i ukinuo dežurstvo na prvom spratu gde je kabinet gradonačelnika.

U istoriji Valjeva nijedan gradonačelnik nije tražio obezbedjenje ispred svog kabineta, a kamoli za vreme prisustvovanja nekoj gradskoj manifestaciji do dolaska gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

Slobodan Gvozdenović sa obezbedjenjem na Čvarkijadi

 Već 2016. godine na prvom spratu Gradske uprave postavljen je portir koji je telefonskim putem proveravao da li je stranka zakazala dolazak ili nije. Na drug se način nije moglo ući u hodnik iza hola.

 Nikada se u istoriji Valjeva nije dogodilo da  ulaz na prvi sprat do te mere bude čuvan od novinara čak ni kada su u zvaničnim posetama gradu bivali ambasadori, ministri . Izuzetak je bila provera bezbednosti u trenutku dolaska Ivice Dačića u Valjevo koji je tada obavljao poslove ministra policije, kada je obezbedjenje ministra ljubazno zamolilo prolazak i pregled kroz detektore za metal. Čak ni tada obezbedjenje ministra nije tražilo poziv niti posedovalo spisak novinara, ali nije ni spovelo evidentiranje novinara. Zanimljivo je da je u trenutku kada je Valjevo posetilo 12 ambasadora  I veći deo srpske vlade, nije bilo posebnog nadzora nad novinarima, a da ne govorimo o činjenici da su ambasadori I članovi Vlade prilikom posete brani Rovni zapravo sve vreme bili sa novinarima u neformalnom razgovoru i zatražili fotografiju sa njima.

Ništa manje nije zanimljiv bio dolazak Aleksandra Vučića predsednika države koji je u ambulanti u Divcima bio okružen novinarima dok se obezbedjenje povuklo u stranu. Predsednik države je potom u Medicinskoj školi nakon zvaničnog obračanja na pitanje tri valjevske novinarke pristao da da izjavu I odgovara na pitanja pre zvanične konferencije koja je potom održana u Koceljevi. Predsednik države je tada odgovarao samo na pitanja novinarki Sladjane Stevanović, Darije Ranković I Slavice Vujanac takodje bez obezbedjenja izmedju .

Aleksandar Vučić medju novinarima, kamermanima i fotografima-ambulanta Divci-Vamedia

Zakon jasno definiše obezbedjenje lica , ali I obezbedjenje po službenoj dužnosti. Zakon jasno navodi I koja lica u državi Srbiji imaju pravo na to da budu bezbedjivana lično, a o trošku gradjana.

Svako lice ima pravo na privatno obezbedjenje, od sopstvenih sredstava, ali ono mora takodje biti prijavljeno nadležnim organima.

U potpuno novom svetlu koje na žalost poništava sve demokratske tekovine jednog društva, počev od zabrane prisustvovanja novinara na sednicama Gradskog veća pa do konkretne zabrane ulaska na konferencije za novinare stiče se utisak da su vrednosti I značaj koji pojedina lica sebi daju van okvira nadležnosti.

Pravo je pitanje čega se to aktuelna vlast u Valjevu toliko plaši? Očito, najpre svojih sugradjana I potom novinara.

Na osnovu do sada vidjenog lako se zaključuje da oni smatraju da valjevska javnost nema pravo da bude informisana, a potom da su važniji I značajniji I od ministara, ambasadora I pre svega predsednika države. Da li je aktuelni gradonačelnik Slobodan Gozdenović toliko značajniji od predsednika države Aleksandra Vučića možda neko I misli da jeste. Iako bi bilo logično da nije, kad se sve sabere, očito da jeste.

Šta o tome misli predsednik Vučić?     

4 comments on “Valjevski naprednjaci „jači i važniji“ od predsednika Vučića, ambasadora, ministara

  1. Brdjanac

    Koliko se plaća dodatno agažovanje obezbedjenja po seoskim i graskim manifestacijama…To dosad nije bilo nikad u praksi..

    Reply
  2. Goran Markovic

    Koji strucni nzaiv ima u medicini kada osoba kao ovde gvozdenovic na + 32 napoljiu obukao jaknu ?Da li mozda jedan od razloga nije i u oblacenju koje povlaci neko zdravstveno oboljenje- zavisnost. Gospodo nemoj da se zavaravamo , ponavljam za VAMEDIJU isto se tako radilo i u Domu zdravlja gde sto nikada nije bilo posavljalo obezbedjenje na deo gde je direktor i to nikada nije bilo jer se neko palsio a na tom delu je bila smestena i gvozdenoviceva ljubav gorica Bozic BEMAKO zbog koje izgleda svi trpimo .Nema opravdanja za postuke nabedjenog,,vladara ,,Valjeva gvozdenovica i kalakurdije kada su Ambasadori ,Ministri ne plase kontakta sa novinarima, gradjanima koje prvi put vide i gde nikada nije bilo problema, a gvozdenovic se palsi svojih sugradjana , a tek kako ce biti morace da vodi stalno obezbedjenje.Sto se tice dolaska Aleksandra Vucic u VALJEVO – DIVCE tu je gvozdenovic poslao neke likove { sumnjivog morala} da se dodvori i Vucicu i Darku Glisic , naravno nije im dozvoljeno da budu u blizini i sada vidite on je vazniji od Predsednika Drzave ma ko bio .Ali ja sumnjam da iza ovoga stoji gvozdenovic , Mihailo Milutinovic Klonfer , gorica Bozic BEMAKO nema drugih . Prvo starh je ,jer to isto obezbedjenje cuva i porodicu gorice Bozic BEMAKO { neka cuva al iz cijeg dzepa se placa}, drugo zasto se plase ako su cisti da izadju pred gradjane da stanu sa svakim da popricaju , trece finansijski momenat treba oprati po mojim sumnjama novac i tu , dalje tom iz obezbedjenej je sigurno neko usmeno nalozio -naredio i sada neka dokazuje na sudu zar su novinari poput Slavice Vujanac, Darije Rankovic ili fotografa Kolubarski rs teroristi ili je starh od pitanja .To se isto odnosi na nas gradjane gde je trijaza ko moze ko ne moze , ali opet na sud pa neka dokazuju crno na belo postoji i nema fingiranja nikakvog napada ili necega sto ova kalkurdijsko -dosljacka banda Valjeva pokusva da radi , podgovaranjem , laznim svedocima i sl….KAD TAD ..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.