Tri nova osumnjičena za javne nabavke u Gradskoj upravi

Po za sada nezvaničnim saznanjima   Vamedie, tri lica iz Gradske uprave osumnjičena  su za nezakonito sprovodjenje javne nabavke. Pri čemu su dva lica zaposlena u Gradskoj upravi i jedan je bivši radnik. Razlog je  nabavka polovnog autosmećara za JKP Vidrak 2016. godine.

Kako Vamedia nezvanično saznaje VJT sumnjiči  tri člana komisije za nabavku autosmećara 2016. godine i to : I.J. i B.C. članove komisije i A.Dj. tada zaduženog za javne nabavke u Gradskoj upravi.

Javna nabavka za kupovinu polovnog autosmećara raspisana je u decembru 2016. godine , a ugovor je potpisan sa firmom „Resor“ iz Gadžinog Hana na iznos od 4 883 100 dinara bez PDV-a. Izvor Vamedie navodi da je izražena sumnja da je sama  nabavka dogovorena.

I.J.  nije više zaposlen u Gradskoj upravi, a 2016. godine bio je angažovan  po osnovu ugovora, B.C. je zaposlena u Upravi pred odlaskom u penziju u Odeljenju za razvoj.

Vamedia podseća, da je A.Dj. uhapšen zajedno sa još sedam osoba u noći izmedju 20 i 21. juna 2017. godine . Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala. Tokom istrage saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 30 računara i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija. Sudski process još uvek nije počeo.

Isto lice  je tada u pritvoru provelo tri meseca, a trenutno je angažovano ponovo na poslovima javnih nabavki u Gradskoj upravi.

Preduzeće “Resor” u Valjevu se , tačnije na sednici Skupštine grada, pominjalo još jednom u slučaju nabavke polovnog kamiona zelene boje od strane JKP Vidrak. Polovan kamion kupljen je od preduzeća „Resor“ iz Gadžinog Hana za 1,8 miliona dinara upravo 2016. godine.

6 comments on “Tri nova osumnjičena za javne nabavke u Gradskoj upravi

  1. Анонимни

    E bas me cudi??!!! Aca Djuric da napravi prekrsaj??! Ama, nemoguce! A bas su ga gradski oci, taman ,lepo, angazovali da opet radi javne nabavke za Gradsku upravu! Bice da se on, taman, lepo, uklapa u njihov posteni milje!

    Reply
  2. RECITE SADA

    Aca Dj.ponovo?
    Zar on nije uhapsen zbog istih stvari?
    Zasto mu drzava nije oduzela licencu za rad u javnim nabavkama?
    Ko je taj covek on je jaci od drzave?
    Kako pricaju zaposleni u GU on je naj placeniji sluzbenik u gradu.
    Radi za Gradonacelnika,Vidrak,Dom Kulture,Valis,Agro razvoj i jos za dosta ustanova i skola u gradu i svuda prima neku nadoknadu.
    Pa malo mu je to nego jos namesta tendere.
    Pa ponovo recite da radi za Pocutu ako vas nije sramota,
    Ko stiti ovog coveka?

    Reply
  3. Creator

    Tvoje pitanje je ko stiti ovog coveka … stiti ga sistem , truo i neupotrebljiv sa svim nasledjenim primesama proslosti gde se bratija na nivou cele drzave povezala iskljucivo iz razloga neprestanog licnog obogacivanja … to sve prolazi jer nas narod nikako ne moze da se opameti i da shvati da ne mogu isti ljudi stalno biti u poltici i taj nas narod veruje u bajke o autoputevima , prugama i slicnim tvorevinama, a polovina njih ne mrda dalje od gradova i svojih rodnih sela … a ovakvih kao a. dj je na svakom cosku …

    Reply
  4. Milena

    I dalje naredbodavci ostaju neotkriveni ! Oni što su pravi korisnici korupcije, koji se nigde ne potpisuju, njih niko ne sme da snima, oni samo namignu i buranija izgine za njih.

    Reply
  5. Goran Markovic

    Greska ovde ima njih koji su u lepoj finasijskoj prici za fudbalski tim plus rezerve i ekonom! E sada ti ,,posteni,, traze da se neko hapsi i to dodje pritisak na Policiju i Tuzilastvo i zasto to neko ne kaze , mada narod sve vidi…Zato gospodo vi koji imate poverenje u vase,,postene,, saradnike i kazu potpisi sve je ok imate mogucnosti da skinete ljagu sa vas iuli cete pustiti da sa vama brisu pod i da odgovarate a toga ima i u Domu zdravlja i u Opstini i u JKP Vidraku , JKP Poletu iiiiiiiiii.Ko je odgovoran ?Znaci gvozdenovic .Ko je odgovoran sto je gvozdenovic tu a ne na optuzenickoj klupi ?Ko ga cuva i kaze nema boljeg ?Ovo sto se radi u Vljevu to ni uzor gvozdenovicve Hitler nije radio!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.