Rešavanje problema vodovoda Kukalj

Avgust mesec u valjevskom Vodovodu pored intenzivnih  radova u Ulici Vuka Karadžića, obeležavaju I radovi na vodovodu Kukalj . U ovom javnom preduzeću se nadaju da bi završetkom tih radova problem koji postoji na ovom vodovodnom pravcu gotovo 4 decenije , konačno mogao biti rešen.

Radovi na seoskom vodovodu Kukalj podrazumevaju rekonstrukciju 2,2 km vodovodne mreže I to od izvorišta Kukalj do rezervoara Ora glavica. “Radove izvodimo na nepristupačnom terenu I tu je u pitanju postavljanje novog cevovoda Fi160. Moram da kažem da radove izvodimo uz veliku  pomoć meštana. Na postojećoj trasi do sada su popravljena 62 kvara, sa mnoštvom zapušenja I čak  korenjem koje je prodrlo u stari cevovod! Uspeli smo da to sve saniramo”, kaže Djordje Milanović direktor JKP Vodovod.

Ovo preduzeće radove trenutno izvodi na 12 gradilišta , a uskoro započinje I bušenje arterskih bunara u Leskovicama, Sušici i Bogatiću. “ Nadamo se da ćemo uz dodatne litre u sekundi moći da obezbedimo redovno vodosnabdevanje na seoskom Vodovodu dugom preko 130 kilometara! Takođe, urađen je i projekat izgradnje rezervoara na Markovcu, linije od manastirske bušotine do rezervoara, crpne stanice kao i povratnog cevovoda koji bi vraćao vodu od Markovca u sistem, obezbedio i količinu i pritisak i na taj način rešio vodosnabdevanje Lelića, dok bi iz rezervoara Markovac bila urađena i linija ka rezervoaru Strmna Gora, pa bi na taj način rešili i Strmnu Goru”, naveo je Milanović napominjući da posebnu zahvalnost duguju lokalnom stanovništvu koje pored višegodišnjeg pokazanog strpljenja pruža I nesebičnu pomoć u toku samih radova.

S.V.

1 comment on “Rešavanje problema vodovoda Kukalj

  1. Stubljanac

    A šta se dešava sa Stubom? Pare su bile obezbedjene pretprošle godine, ali su završile za vodovod u Valjevskoj Loznici, odakle je aktuelni direktor Kolubare. Čudno?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.