Plivači „Valisa“ osvojili dve medalje na državnom prvenstvu

Od petka do nedelje u Kragujevcu je trajalo Prvenstvo Srbije za juniore i apsolutno. U konkurenciji 312 plivača iz 41 kluba, plivački klub „Valis“ je predstavljalo šest plivača predvođenih trenerom i sportskim direktorom kluba Vladimirom Boškovićem.


Najuspešnija takmičarka je bila Anja Radojević, koja je u disciplini 100m leđno stigla do bronzane medalje u kategoriji mlađih juniorki a uz novi lični rekord 1:08.88, pozicionirala se na šesto mesto u apsolutnoj konkurenciji. Uz nedostatak sportske sreće Anji je bronza izmakla i u disciplini 50m leđno za 23 stotinke, pa je trku završila kao četvrta mlađa juniorka, dok je u disciplini 200m leđno bila peta.
Do bronze je stigla i Anđelija Damnjanović u disciplini 200m prsno u kategoriji starijih juniorki.
Ženska štafeta Valisa u disciplini 4x100m mešovito u sastavu: Radojević, Damnjanović, Tomašević i Todorčević je trku završila na četvrtom mestu sa svega 30 stotinki zaostatka za trećeplasiranom štafetom Novog Sada, dok je ženska štafeta u disciplini 4x100m slobodno u sastavu: Ristić, Radojević, Tomašević i Todorčević svoju trku završila kao petoplasirana juniorska štafeta u Srbiji.
I pored toga što plasman Ognjena Daškovića nije u samom vrhu u njegovoj kategoriji, uspeo je da obori sve lične rekorde i prikaže zavidan rezultatski napredak.
Na danas održanom jubilarnom pedesetom plivačkom maratonu „Jarak-Šabac“ u takozvanoj Trci mira, koja je ove godine održana u novom formatu, štafetnom plivanju deonice od 18km rekom Savom, učestvovale su štafete tri kluba: „Valis“ iz Valjeva, „Sremska Mitrovica“ i „Delfin“ iz Šapca. Plivače „Valisa“ su predstavljali: Maša Radojević, Teodora Perišić, Sara Jokić, Marija Jevtić, Matija Krstić, Vladimir Kovačević, Sergej Srećković i Petar Stojanović. I pored toga što navedeni plivači nisu deo najjačeg tima Valisa, trku su isplivali veoma hrabro i sa svega desetak sekundi zaostatka u cilj stigli posle više od tri časa plivanja iza domaćeg kluba, dok su plivači iz Sremske Mitrovice bili najbolji.
„Plan našeg kluba na početku sezone je bio da na letnjem državnom osvojimo od dve do pet medalja, uz malo sportske sreće mogli smo da dođemo do svih pet medalja, ali smo veoma zadovoljni sa dve bronze i što smo u vrhu štafetnog plivanja u Srbiji u juniorskoj kategoriji, predstoji nam prelazni deo trenažog ciklusa koji se sastoji iz aktivnog i pasivnog odmora, i krajem avgusta krećemo sa svim selekcijama u novi trenažni ciklus“, kaže sportski direktor kluba „Vladimir Bošković“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.