Nevidjene priče će ipak biti ispričane- Književno veče Vlade Arsića pored reke Gradac

Nakon što je Biblioteka ucenila pisca Vladu Arsića da mora kupiti I sam doneti knjige čija je promocija bila predvidjena u okviru Tešnjarskih večeri, Arsić je odlučio da književno veče bude održano , ali ne u Biblioteci već pored reke Gradac, ali ne o trošku grada.

Valjevska javnost je burno reagovala na činjenicu da Biblioteka, ali ni grad Valjevo  nisu  mogli da izdvoje 627 dinara koliko košta knjiga Vlade Arsića , mnogi Valjevci na društvenoj mreži fejsbuk, ali I direktno telefonom obratili su se Arsiću iznoseći stav da Valjevo zaslužuje promociju knjige. Arsić kaže da nije želeo da od svega stvori pompu već da prvenstveno skrene pažnju na ponižavajući odnos „kulturnih“ poslenika prema „izvođačima pisačkih radova“, a takvim ih , kako navodi , katkad u šali, a češće u zbilji zaista i smatraju.

“Međutim, zbog vas dragih mojih čitalaca, zbog svih onih koji pod kulturom ne smatraju estradno đipanje, podvriskivanje, prejedanje i napijanje, zbog onih koji od umetnosti traže i nešto malo duhovne hrane, inspiraciju, nadahnuće i promišljanje, zbog svih onih kojima se dopada moj način pripovedanja – DOĆI ĆU! Istog dana, u istom terminu, ali van  Biblioteke, van Tešnjarskih večeri, van grada i bilo kakvog vašara… U najčistijem delu Valjeva, lišenog zagađenosti u svakom smislu te reči, u klisuri reke Gradac, kraj River bara, održaću književno veče začinjeno mirisom pravog srpskog pasulja iz kotlića i nekim etno zvucima. Potrudiću se da ne budem gost već pravi domaćin, neko će vas dočekati sa zahvalnošću i pijetetom bez obzira na to da li će vas biti petoro, desetoro ili pedesetoro…”, objavio je Arsić na svom fejsbuk profilu.

On napominje takodje da  celokupni događaj neće stajati budžet grada Valjeva i njegove žitelje ni jedan, jedini dinar. “Jer, kao što napomenuh u prošlom saopštenju, nije sve u parama, ima nešto i u ljudskom dostojanstvu.Dakle, u petak, 9. avgusta u 20 sati, na Pantelijevdan, čekam vas u KLISURI REKE GRADAC, kraj River bara. Dobrodošli”, poručio je Arsić Valjevcima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.