Ima li (ovde) nade za mlade?

“Ako ih izneverimo, njihovi snovi će nam suditi. Ako ih izneverimo, njihovi snovi će se povampiriti zbog jedne prevarene mladosti, zbog prvog, a prevarenog proleća.”- Zoran Đinđić, 1971.

Desetine hiljada ljudi svake godine napušta našu zemlju bez osvrtanja. Desetine hiljada mladih odlazi, za snovima koje ne mogu ostvariti u Srbiji. “Odliv mozgova” predstavlja svakodnevnicu koju sadašnja vlast svojim ignorisanjem evidentno podržava. Brojke su zastrašujuće, a naznake rešenja ovog problema i dalje ne vidimo.

Konstantni fizički i verbalni obračuni sa neistomišljenicima, nepoštovanje i nepriznavanje znanja, uz uzdizanje plaćenog prosvećivanja vlasti, korupcija i nepostojanje relevantnih institucija, rođačko i partijsko zapošljavanje… samo su neki od razloga zbog kojih mladi ne vide svoju perspektivu u Srbiji, a koji idu u korist statistici koja prikazuje pad nezaposlenosti. Razloga za promene je sve više, a mladih sve manje.

U subotu 3. avgusta od 20 časova “Razgovori pod lipom” biće posvećeni mladima, njihovoj sadašnjosti i našoj zajedničkoj budućnosti. Naši sagovornici biće Boban Stojanović, politički analitičar i doktorand na FPN, Dunja Ranković, studentkinja FPN i aktivistkinja DS-a, Nikola Arsenić, student Pravnog fakulteta, moderator je Danilo Savić, student FPN.

Subota 3. avgust

20 časova 

Plato ispred stare železničke stanice Valjevo (Železnička 7)

4 comments on “Ima li (ovde) nade za mlade?

  1. Roditelj

    Razumljiva je briga stare garde iz Ds za budućnost svojih potomaka, koji su na studijama i stasavaju za zaposlenje. 🙂

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.