Beli kamion zelene boje – Polovni kamioni investicija JKP Vidrak

JKP Vidrak nabavilo je još jedan polovan kamion. Nakon mesec dana kamion je pokvaren i na popravci. Ovo je već druga javna nabavka polovnih kamiona . U oglasima moguće je pronaći identične kamione čak mladje godine proizvodnje skoro dva puta jeftinije od onog što je Vidrak platio.

kupovina 2016

Epilog kupovine bagera za JKP Vidrak od strane grada i sama procedura kupovine još uvek nije vidjen, a konačnu reč o tome da li je sve bilo po zakonu daće nadležni organi. Na sednici Skupštine 2016. godine moglo se čuti da je JKP Vidrak kao investiciju kupio polovan kamion zelene boje, što je bilo navedeno u tehničkoj specifikaciji čime se otvorilo pitanje nameštenog tendera. Kako je tadašnja direktorka objasnila nakon sednice, nameštanja tendera nije bilo, već je zelena ekološka boja . Polovan kamion kupljen je od preduzeća „Resor“ iz Gadžinog Hana za 1,8 miliona dinara. Kupljeno vozilo bilo je ford transit 2006. godište čija je tržišna vrednost u momentu kupovine bila izmedju 5 i 6 000 evra, dakle plaćeno je skoro milion dinara više od tadašnje tržišne vrednosti. Tehničkom specifikacijom izuzev odredjene boje tražilo se  da vozilo na sebi ima krovni nosač za kabastu robu, da se rezervoar i hauba mogu tvarati samo pomoću ključa , što je karakteristika fordovih vozila. Kako Vamedia saznaje vozilo je veštačeno u policiji jer se nisu dobro videli brojevi šasije i motora.

JKP Vidrak kao oblik opremanja preduzeća nakon veš mašina i mašina za sušenje kupio je još jedan polovan kamion. Kamion je kupljen od preduzeća „Sanvi“ doo Trstenik , preduzeća koje je osnovano za poslove koji se odnose na hidrauliku i pneumatiku kao i usluge mašinske obrade i zavarivanje. Kamion je kupljen po ceni od 998 000 dinara bez PDV-a, odnosno sa PDV-om 1 197 600 dinara. Procenjena vrednost javne nabavke bila je milion dinara.

jedan od oglasa prodaja kamiona i tržišna vrednost

Na otvaranju ponuda pojavila se samo jedna , upravo pomenuta firma sa kamionom 2005. godište koje je i odredjeno kao moguća najranija godina proizvodnje.

Kako se može pronaći u brojnim oglasima tržišna vrednost kamiona Renault master- polovni putarski kamion je u momentu otvaranja ponuda postojao na tržištu bila je 5 700 eura i to kamion godišta 2009. Dakle četiri godine mladji od kupljenog.

Kako Vamedia saznaje u trenutku pisanja ovog teksta kamion je pokvaren i nalazio se na popravci.

oglas, tržišna vrednost

Ekološki ili ne , očito je da investicije u ovom preduzeću zapravo to i nisu , s obzirom da ono što se kupuje ima već umanjenu vrednost , a samim tim i rok preostalog trajanja. Zašto jedno javno preduzeće koje ima velika sopstvena sredstva, a pritom dobija dodatne subvencije od grada kupuje polovne kamione i da li se oni nakon toga mogu smatrati ozbiljnom investicijom, pitanje je za one koji u gradu odlučuju. Da li je nešto prilikom kupovine bilo neregularno ,pitanje je za nadležne istražne organe.

4 comments on “Beli kamion zelene boje – Polovni kamioni investicija JKP Vidrak

 1. Jelica

  Pokvario se radi u pasažu vuka kararađzić odvozi sa neke gradnje šut. Borkec gradi dozvolu ne vidimo niti tablu a otvorio vrata ka parceli tudjoj?

  Reply
 2. Cacak

  Ova kalat ugrdjuje se i brze i vise od sladje.Ja sam mislio da je sladja vrh.
  Samo je bitna evidencija i da ne ode ranije,posle izbora.

  Reply
 3. Goran Markovic

  Zasto gvozdenovic ne trazi da se uhapsi Jelena Kalat ? Setite se sta je za Skupstinskom govornicom rekao dr Milan Markovic Mita , za ovu nabavku i tada su kao psi krvolocni bili zasto to posteni dr Milan Markovic Mita iznosi u javnost , pa zato sto je u JKP Vidrka kriminal , zato sto gvozdenovic prikriva kriminla a trazi hapsenja onih { mene} koji iznose u javnost st aradi najgori a najplacenijigradonacelnik . Dalje kako se nadje ovaj kamioncic ovde ko ga je posalo ,koja je uloga Borka Aleksic udrana pesnica gvozdenovica ? Zato bando Valjevska i dosljacka vam svi smetaju koji vas otkrivaju u lazima i kriminalu i zato nikada vise narod nece da vam da poverenje gde se nalaze gvozdenovic gorica Bozic BEMAKO , Klonfer Rstic , Ninic Fazan i ostla kalakurdija jer ste LAZOVI i sve ste slagali gradjane i sada placete u Mup-u trazite hapsenja , pa trazite da se procesuiraju oni koji dovode do ovakvih pojava , kamion preplaceni nabavljen po veoma sumnivim okolnostima , koristi se u privatne svrha i nije prvi put .Ko je odgovorna , jel opet Vamedija , Kolubarske rs i oni koji se protive vama bandi

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.