Veće cene pijačnog zakupa

Skupština grada donela je odluku o povećanju cena usluga JKP Polet za deset odsto. Ovo preduzeće ponovo beleži gubitke i sa prošlogodišnjim gubitkom u ovom trenutku nakon šest meseci ove godien , gubitak iznosi 4,6 miliona dinara. Sada to verovatno treba korisnici usluga da nadoknade.

Najveći gubitaš u gradu od svih javnih preduzeća „Polet“, na kraju prošle godine iskazao je gubitak u poslovanju u visini od 3,6 miliona dinara. Ovaj gubitak ostaje nepokriven jer više nije moguće koristiti pokriće iz dobiti prethodnih godina. Istini za volju Polet je decenijski gubitaš. Već na kraju prvih šest meseci ove godine Polet ponovo ima gubitak i on je sada na nivou od milion dinara. Gubitak se po mišljenju odbornika može nadoknaditi ostvarenim dobitkom. Ali dobtika nema.

Stoga je grad doneo odluku da se cene usluga ovog javnog preduzeća povećaju za deset odsto. Povećanje cene zakupa preliće se na povećanje cene robe koja se prodaje na tezgama Poleta . Kako se na ranijim sednicama Skupštine moglo čuti , problem ovog preduzeća jeste mali broj zakupaca tezgi. Na koji način će povećanje cene zakupa uticati na povećanje broja zakupaca tezgi, za sada je nejasno.

Činjenice iz samog poslovanja pokazuju da investicija ovog preduzeća zapravo i nema te da je u prošloj godini investirano oko 380 000 dinara i to za potrebe održavanja objekata. Najveći udeo u rashodima preduzeća imaju zarade zaposlenih.

Tezge kojima Polet raspolaže su u lošem stanju, asfaltne ili betonske  podloge kojima se kreću kupci odavno su prepune rupa. Pijace generalno u Valjevu loše izgledaju. To je izvesno i jedan od razloga što je mali broj zainteresovanih zakupaca jer se neretko dešava da roba kisne i propada. Štetu na taj način nastalu ne pokriva Polet. 

Cene proizvoda koji se prodaju na valjevskim pijacama odavno nisu povoljne za većinu gradjana pa su u najvećoj meri gradjani preusmereni na velike markete u kojima su isti proizvodi daleko jeftiniji.

Cene usluga su povećane, para za plate nesumljivo će biti, ali šta će biti sa Poletom?

2 comments on “Veće cene pijačnog zakupa

  1. Silan

    Pljacke na tezgama svaki gan, nocas 4 pre dva dana 2 pre nedelju 1 pa sta vam rade cuvari, ni osnovna sredstva firme ne cuvaju, sram vas bilo, kad nema posla poskupite zakup?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.