Mojsije – SNS 10:4

      16 коментара на Mojsije – SNS 10:4

Suze rone, a prilike glede: „Ala kardaš! Čudnijeh prilika!” „Ono, joldaš, po nas dobro nije.“

Screenshot YouTube

Srpska napredna stranka u Valjevu na konferenciji za novinare otkrila gradjanima da je ovo vreme vlažno, ima zmija, krpelja i komaraca, a decu treba od Sunca štititi zaštitinim faktorom 50.  S obzirom da Južni Sloveni kojima pripadaju i Srbi naseljavaju ovo područje od sedmog veka, otkriće ovako alarmantnih i da li je moguće potpuno nepoznatih pojava, trebalo bi da kod naroda valjevskog izazove zabrinutost? Sva sreća pa masovne histerije nije bilo.

Valjevcima kako sada stvari stoje,posle obesmišljenih konferencija partije valjevskih naprednjaka, ne preostaje ništa drugo nego da formiraju redove ispred Doma zdravlja do kancelarije direktorke Branke Antić koja je na partijskoj konferenciji za novinare najavila da za sve informacije i savete mogu doći kod nje lično. Do sada smo znali da je gradonačelnik ginekolog , ali da je dr Antić zapravo entomolog, to nismo znali. Ali čovek uči dok je živ.

Naime, na konferenciji u prostorijama valjevske Srpske napredne stranke direktorka Branka Antić i ujedno predsednica Saveta za zdravstvo GO SNS iznela je „alarmantne“ podatke o brojnim nemanima i pošastima koje vrebaju gradjane što iz neba što sa zemlje, za neke se zna da ulaze i u zemlju. Šokantni podaci , po njenim rečima pokazuju da je sada vreme visokih temperatura i njena partija u čije je ime izmedju ostalog i govorila u stranačkim prostorijama na partijskoj konferenciji je donela odluku: „Gradjani bi trebalo da se povlače u svoje prostorije i da se ne izažu ovom vazduhu koji je pun vlage. Roditelji koji vode decu na kupanje treba da znaju da treba koristiti faktor 50. Sunce nije zdravo, ali je izvor života“, rekla je izmedju ostalog Antić.

Sada kada znamo da je leto i da dugo izlganje sunčevim zracima može biti štetno, svim gradjanima je laknulo, naročito onima koji su ovih dana upisali ugalj na rate za grejnu sezonu. Za očekivati je da se i natalitet poveća jer budući roditelji sada znaju da decu treba štititi faktorom 50 i Bog da te vidi.

Ali nije Sunce samo opasnost, tu su i krpelji. Oni mogu da ujedu gradjanina, mogu da se zakače za njega, gradjanin može da ga u neznanju nečim namaže, a ne treba to da radi. Kao narod koji očito tek sada saznaje za postojanje krpelja ona je zamolila gradjane da nikako sami to ne rade već da se obrate u Dom zdravlja, ambulantu ili ako imaju komšiju lekara onda njemu ili komšinici medicinskoj sestri, oni to znaju.

Istražujući ovu pojavu dolazimo do činjenice da se u nekim mitovima slovenskih naroda zaista pominju krpelji kažu u tim mitovima da su to  paraziti koji žive na koži domaćih i divljih životinja i pri prolasku životinje kroz travu se zakači za njene vlasi. Najviše ih ima na mestima gde je vlažno, u grmlju i visokoj travi.

Sledeću neman na koju je valjevska SNS skrenula pažnju gradjanima takodje se nalazi u starim knjigama, verovali ili ne, čak i u Starom Zavetu. Ta je neman – zmija. Nje ima isto u visokoj travi , ona, kažu, može da ujede gradjanina. Ali ova partija je rešila da zmiji stane nogom za vrat. “Nemojte da idete visokom travom, imali smo ujed u Ulici Jakova Nenadovića, zmije su sada pune otrova!” poručila je Antić

Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka.

I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.” poručuje knjiga Mojsijeva.

Da su samo Sunce, krpelji i zmije, pomislio bi čovek, zabludeli i neuki gradjanin Valjeva, da će se i izboriti da će nemani poput one na ikoni Svetog Djordja biti ubijene i savladane, ali ne. Mira nema, nade nema, jer tu su komarci, a o njima dr Antić nije mogla govoriti jer za to se mora u ministarstvo, možda Savet mudraca, kako bi se saznalo. Ali šta zna uopšte doktorka o njima? „Komarci, ima ih i to je normalno. Naš grad,  uprava grada se zalaže da se to reši ali bi onaj ko želi više informacija morao da se obrati ministarstvu, ja to ne bih sada…“

Kom ministarstvu? Ministarstvu za komarce.

Valjevski SNS: Sunce, krpelji, zmije, komarci

Mojsije: voda u krv, žabe, komarci, obadi, kuga i kožne bolesti, tuča i oluja, skakvci i tama.

Za sada Mojsije vodi 10:4, ali valjevski naprednjaci znaju da brigom o gradjanima i nadom u naredne 4 godine, mogu dostići Mojsija, ako ne i pobediti.


I iz grada svi sedam dahija: 
Aganlija i Kučuk-Alija, 
 I dva brata, dva Fočića mlada, 
Memed-aga i šnjime Mus-aga, 
Mula Jusuf veliki dahija, 
Derviš-aga gracki taindžija, 
Starac Fočo od stotine ljeta, 
Sve sedam se sastalo dahija 
Bijogradu na Stambol-kapiji, 
Ogrnuli skerletne binjiše, 
Suze rone, a prilike glede: 
„Ala kardaš! Čudnijeh prilika! 
„Ono, joldaš, po nas dobro nije.

S.V.

16 comments on “Mojsije – SNS 10:4

 1. Joca

  Zasto je kupljen rentgen u Domu Zdravla,montiran,pregledan od strucnjaka odobren mu rad i vec pola godine mu tece garantni rok a …….i ne radi ? Isto je i Bolnici ,nabavljen je RO aparat za snimanje rada bubrega,da ne bi pacijenti isli u Sabac,Lajkovac ili privatno i …i on stoji vec dva meseca a da nije pusten u rad.Ko je odgovoran za t,ko je na vlasti…verovatno su krivi zuti.

  Reply
  1. Goran Markovic

   Bravo za tekst , sada ce im i ovo smetati .Rendgen u Domu zdravlja pregledan od strucnjaka … ja sumnjam da je sve po zakonu i propisu u ovoj oblasti .Sacekajmo .Drugo ,zna se kako i na kojoj udaljhenisti po zakonu mogu biti dve RO sluzbe , sto je i u ovom slucaju , tako da bi zaposleni u RO Bolnica trebali da se rotiraju u radu ,a njih nema dovoljno! Treba dovesti Aleksndra Vucic u Dom zdravlja da se pozdravi sa direktorkom dr Brankom Antic za koju ODGOVORNO tvrdim da je u KRIMINALU i jedan od razloga je sto se pojavljuje na nekim stranackim konferencijama gde daje savete pacijentima sto do sada niko nije zabelezio ni video.Znaci kada dodje Aleksandfar Vucic i pozdravi se sa doticnom direktorkom mora da zna da je ta ruka u KRIMINALU.Srasno je videti ovu dr Branku Antic humanistu i da daje savete kao neko ko se zakleo na Hipokratovu zakletvu pa izmedju ostalog da bude ta koja ce stati na stranu nemocnih , ugnjetavnih , ponizavanih sto je trebala da glasno i jasno iskaze i tada i sada i mnogo puta do ovog momenta da zastiti koleginice koje je na njihovom radnom mestu napao gvozdenovic gradonacelnik i kada su napadnute novinarke Slavica Vujanac i Daraija
   Rankovic.Zasto nije iznela da je u Domu zdravlja katastrofa i finansijska i medjuljudski odnosi i kako ce objasniti Aleksandru Vucic da se uzimalo iz projekta NEVIDLJIVA DECA{ sve dokumentovano} ili slikovitije receno uzimati od ne mocnih , od onih koji nemaju da se obuku , jedu ,a o putovanju da i ne pisem.Ovim ovi banditi Valjevski misle da je ova dr od kredibiliteta , ali nije videcete uskoro koliko i sta , mada je sve to negde otislo i da ima malo postovanja prema ovimaNEVIDLJIVA DECA} koje sam pomenuo sakrila bi se u misiju rupu I ovim pojavljivanjeme to je ocito da kaze kako nije dobro da se Dom zdarvlaj pripoji Bolnici ..Razlog jasan , poznat .Nema kradje , tendera , zaposljavnja javasluka gde nikada gore nije bilo u ovoj Ustanovi . Pominjala je Hitnu Sluzbu , drago mi je da vidimo pa da se kaze.

   Reply
   1. Лева рука и леви џеп

    Ко би задужен за пројекат Невидљива деца?

    Reply
    1. Goran Markovic

     Projekat NEVIDLJIVA DECA je u KRIMINALU to odgovorno tvrdim{ postoji dokumentacija} , doticana dr Branka Antic je sa njenim resenjima { potpisana} ostetila Drzavu tj.RFZO gde ce opet morati Dom zdravlja da vraca iz sopstvenih sredstava vec jednom naplaceno iz projekta NEVIDLJIVA DECA i za ovo se ide ne sada vec odmah u zatvor , al nije ovo samo ova diva Valjevskog zdravstva i leva ruka puplje napravila – ucinila ,naravno opet na stetu Drzave .Pratite i videcete ovo sto pisem -pisemo da je sve TACNO,Banda je to Valjevsaka bahata kada i od bolesne dece se krade!

     Reply
 2. Caca

  Ha ha ha, ovi naprednjaci i jesu samo za sprdnju! Nista ozbiljjno, pametno, konkretno od njih se ne moze cuti ni ocekivati! Kakva budalastina od konferencije za stampu!!

  Reply
 3. Gradjanin

  Ovo novo pravilo sva saopštenja u vezi gradjana,na primer,nestanku vode ili struje, kojese ulice rate .Treba izjave davati u prostorijama čijoj stranci pripadaš..Čista glupost..

  Reply
 4. Неком рат а неком брат

  Нака за почетак почну редовно да косе траву по насељима па неће бити уједа, а што се тиче орезивања дрвећа и жбуња очигледно да се у разматрање узима само сеча платана…

  Reply
 5. sava savanovič

  Pa ova gospođa je prvo bila u SPS, pa u DSS,………..SNS……Preletačica!!!

  Reply
 6. Bilja

  Kol’ko je uzela para iz Budžeta grada za te ekološke zahebancije u martu? Kažu okk 900 ‘iljada? Mora d’opravda do poslednjeg dinara. Brabonj, brabonj…

  Reply
 7. Novo Naselje

  Nisam skoro lepši opis čuo ( DUDUCI ),,😂😂😂😂😂😂😂😂 …

  Reply
 8. SPS

  Trebalo bi se uzdržati od ovako malicioznih tekstova. Predsednik Dačić je jednom prilikom socijalistima rekao sledeće: Ako niste uz vlast i na vlasti, niste nigde.

  Reply
 9. Sanja

  Ja sam odusevljena kako Dr poznaje floru i faunu. Bolje bi bilo da se malo posveti svom poslu. A mozda i ne?.. Svakako da joj moral i etika nisu vazni, pa ni ugleda cim se ovako oglasava

  Reply
  1. Zoran

   Kako Vas Sanja nije sramota da tako komentarišete?
   Doktorka je izvanredan stručnjak, još bolji čovek, a najboljši preletač.
   Dok je radila u Dračiću za nju molio onaj bivši direktor Valisa, kad pređe u Divce eto ti ga aktualni poslanik da moli za bolje uslove rada. Ona jadna nije imala petlju ni za šta ni da pita.
   Sad apila pare za NVO pa samo cokće pivu, a onu dvojicu – ma ko ih…

   Reply
   1. Goran Markovic

    ,,Zorane,, Jest da je ovo prica sta ces voli zena pivo ,mozda i rakiciu pogotovu onu sa Stava , jel imaju neke fotke upravo sa Stava gde je bukvalno ubacuju o kola ,,,cudo je kapljica , Otidjite kod nje u kancelariju u Domu zdravlja ,, pa kako da izadjete ako ne popijete zajedno sa najboljom dr koju casicu .. Ma ljudi sve se zna ona videla kako dr Zaven prolazi i misli da je i ona sakrila neke papirice , ali nije vreme leti sve se cuva a njen bobili i pomocnica BEMAKO gde ce bititi?I jos ima li nekih prokekta koji je vezan bas za nju i ove njene ,, mozda tezak oko 4,3 000.000 dinara sta bi sa tim gd eode lova sta kaze BEMAKO gorica Bozic Rstic Radoica dr Zaven ii? Jel to postena prica kako je postena -posteni i opet vezani za Dom zdravlja ?Dracic , Divci da li da pricam ..al polako ?Sta je briga muzic dobi od projekta zaposlis ga u Vistad -Krusik { nije prvi put}, pa sumnive javne mabavke , tenderi , pa zaposljavanje i ono kaze kaplje lova , kaplicama kap ,kap , kap a ja cu izaci ispred SNS i pricati bajke ,,,ali i tu je provaljena namoj gradjani da mislite da nije .Njihova prica provaljena i niko im ne veruje sem oni koji maznjavaju nasu lovu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.