Lopovi ponovo obili tezge na pijaci

Tezge Poleta ponovo su bile na meti lopova. Nakon dve pre izvesnog vremena sada su obijene i roba izneta iz još četiri tezge.

U prošloj godini na pijaci Poleta u toku novogodišnje noći obijene su dve tezge, potom je usledila kradja oluka sa samog objekta ovog preduzeća, a samo mesec dana kasnije na meti lopova našle su se još četiri tezge zakupaca. Epiloga ovih kradji u smislu pronalaženja počinioca nema.

Pre dve noći tezge zakupaca ponovo su obijene. Ovoga puta bez robe su ostali zakupci četiri tezge.

Zanimljivo je da Polet ima čuvara i čak kućicu za njegov boravak, ali očito da jedno lice nije dovoljno da sačuva i vlasništvo preduzeća i vlasništvo zakupaca. Jedan čuvar na sedam pijaca koliko je u nadležnosti Poleta teško da može da sačuva vlasništvo, pa je pitanje da li je ova situacija postala redovan dogadjaj na našim pijacama i da li oni koji zakupljuju tezge treba da računaju na ovakve slučajeve.

„Oni nama naplaćuju kroz cenu zakupa i čuvanje tezgi. A evo kako to funkcioniše. Mi ne možemo toliko robe svaki dan da odnosimo i ponovo donosimo, jednostavno nije moguće. A svaki put kada ostavimo robu nismo sigurni da li ćemo je zateći“, kaže jedan od zakupaca tezgi.

Ovo preduzeće odlukom Skupštine podiže cenu zakupa tezgi, već ima dugove  od 3,6  miliona dinara koji nisu pokriveni. Veliko je pitanje nakon ovakvih dogadjaja i novih kradja da li će neko i po starim cenama svoje poslove poveriti baš ovom javnom preduzeću.

S.V.  

2 comments on “Lopovi ponovo obili tezge na pijaci

 1. Radovan Jelaca

  6 EKONOMISTA + PRAVNICA, PO MINIMUM PLATA PROSEK net 50000 JESTE 350000 MESECNO, NAPLATACI I OSTALI 23 ZAPOSLENIH PROSEK 30000 JE 690000 ILI MILION MESECNO NA PLATE?
  GOSPODO SMANJITE SEBI PLATE ZA 15% TO JE 12*150000 USTEDE PLUS MANJI JE I POREZ OSNOVICA OKO 1.8 MILIONA?
  DAKLE ZA DVE GODINE PREDUZECE NIJE U GUBITKU!
  A vi nemate potraznju za tezgama dizete cene, pljackaju tezge, vama duva promaja, naplataci rade kako rade pa u PU i tuzilastvu znaju odlicno, ko je ekonomista i zasto je posle KP jos tu grad zna, 3 radnika cistoce koja su iznosila Lizol od toga sutnete coveka da ode za Nemacku date mu odkaz, ljudi vi ste u gubitku ne 3.6 miliona vi kostate grad, da je Gvozdenovic pametan da vas natera da prodate te lokale i sabije vas umesto svako u svojoj kancelariji po 3 ima mesta, pa da nadoknadite osnivacu gradu pare?
  Gvozdenovicu pitaj gde su nestale pare pred pozara? Odakle nekima zgrade da zidaju? Pitaj Bobo ako mislis?

  Reply
 2. Goran Markovic

  Ovo je kao da su bombardovali ovaj deo pijace . Koliko dodeli gvozdenovic novca JKP Poletu i st abi ?Bagro Valjevsak gde god mozete kradete!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.