Valjevo uvodi nova pravila saobraćaja – Pijana Hajduk Veljkova ulica!

Ako ste idući rekonstruisanom Hajduk Veljkovom ulicom pomislili da ste pijani, a da ništa niste pili ili da Vam je pak vrućina udarila u glavu, varate se. Bela linija na ovoj ulici, vrednoj 13 miliona, iscrtana je krivudavo i nepravilno. Vi dakle vidite dobro i nije Vam pozlilo, sve je to „intenzivna aktivnost“ gradske vlasti.

foto: Facebook

Zakon o bezbednosti saobraćaja jasno je definisao pravila saobraćaja za sve učesnike, ali i kaznenu politiku u slučaju nepoštovanja odredaba pomenutog zakona. Ipak zakonodavac nije računao na visprenost i domišljatost valjevske vlasti koja je odlučila da vam u slučaju alkoholisanosti , ako ne pijete, pokaže kako to ulica izgleda u očima onih koji piju. Jer logično, svako drugo objašnjenje onoga što se u Hajduk Veljkovoj ulici može videti teško da može biti dato.

Naime , grad je u rekonstrukciju 280 metara Hajduk Veljkove ulice uložio 13 miliona dinara iz budžeta grada i za ovaj iznos gradjani su s pravom očekivali da ulica izgleda ako ne lepo ono bar normalno. Ipak kako se može videti na llicu mesta, bela isprekidana linija ne samo da nije iscrtana pravo već je njena širina od mesta do mesta različita. Još zanimljivije je iscrtavanje za sada zakonu nepoznate linije , odnosno isprekidane linije koja je sa jedne strane povezana, spojena, tankom linijom .

Valjevci će očito kako bi razumeli ovu novu horizontalnu signalizaciju svi morati na dodatna polaganja vozačkog ispita . Polagaće se po svemu sudeći nova pravila koja postoje i važiće samo za grad Valjevo. Direktni izvršilac budžeta, čovek koji je obišao radove sa kamerama i pozudanim novinarima gradonačelnik Gvozdenović izjavio je da se radi o „intenzivnoj aktivnosti „ grada na uredjenju gradskih ulica. To je na licu mesta i vidljivo. Grad je intenzivno iscrtavao belu liniju i iscrtavao do te mere da su ispomerane granice izmedju dve trake, a vožnja svakog vozila ulicom izgleda kao vožnja pijanog vozača.

Za alkoholisane vozače postoje kazne, a kako će policija u ovom slučaju da reaguje ostaje da se vidi. Da li će biti privedeni na trežnjenje gradski oci koji su „inovirali“ horizontalnu signalizaciju mimo zakona ili će pak platiti kazne?

foto:facebook

Fotografije ovog „ozbiljnog poslovnog poduhvata“ i „intenzivnih aktivnosti“ preplavile su društvene mreže, a Valjevo se može opet pohvaliti onim što drugi ne mogu, potvrdjujući činjenicu da je gluposti samo nebo granica.

Vozite pažljivo!

S.V.    

7 comments on “Valjevo uvodi nova pravila saobraćaja – Pijana Hajduk Veljkova ulica!

 1. Komšija iz Hajduk Veljkove...

  Dan uoči početka rekonstrukcije Hajduk Veljkove ulice iscrtane su nove linije za obeležavanje sredine kolovoza i obeležena parking mesta. Već narednog dana kompletan asfalt je skinut, a samim tim, zamislite, i novoiscrtane linije. To obeležavanje je koštalo neki novac, koliki ne znam ali je sigurno koštalo. Da li će iko u ovom gradu odgovarati za ovaj najblaže rečeno propust????!!! Ja lično neverujem…. Ne mogu a da ne verujem da je ovo klasično pranje para, odnosno izvlačenje novca iz gradske kase. Ako grešim voleo bi da neko pokaže dokument gde piše da je izvođač radova besplatno uradio crtanje linija. Sve i da je besplatno neverovatno je!!!

  Reply
 2. Pjerili

  BRUKA ZA GRAD KAO INVESTITORA,BRUKA ZA IZVOĐAČA RADOVA! GDE JE BIO NADZORNI ORGAN,ŠTA JE RADIO I ŠTA JE NADGLEDAO?! GRAĐANIMA JE POZNATO DA JE U GRADU VALJEVU POSTALO “PRAVILO” DA SE NA INFRASTRUKTURNIM, ŠKOLSKIM… I DRUGIM OBJEKTIMA IZVODE NE KVALITETNI RADOVI I DA TAKVI OBJEKTI NISU POUZDANI NITI BEZBEDNI ZA KORIŠĆENJE! IMA I DRUGIH JAKO LOŠIH PRIMERA; U NAS.”27NOVEMBAR” ZAPOČETI SU PROŠLE GODINE RADOVI NA UREĐENJU URUŠENE INFRASTRUKTURE, ZELENE POVRŠINE I IZGRADNJI PARKING MESTA I PREKINULI PO ZAVRŠETKU GRAĐ.SEZONE U 2018g. SREDSTVA ZA NASTAVAK IZVOĐENJA RADOVA SU PLANIRANA I OBEZBEĐENA ALI ZA PROTEKLI
  6-meseci 2019g. ZAPOČETI RADOVI U OVOM NASELJU NISU NASTAVLJENI. ZAPOČEO JE IZVOĐAČ RADOVA SKIDANJE ASVALTA I KRPLJENJE RUPA NA KOLOVOZU KOJI SE SPAJA SA ČAČANSKOM ULICOM NA V-puku. ISKOPALI RUPE I TAKO STOJI VEĆ GODINU DANA! DALI ĆE ZAPOČETI RADOVI BITI NASTAVLJENI U OVOM DELU GRADA NEZNA SE ?!! DOKLE ĆE DA SE ARČE PARE GRAĐANA VALJEVA I TO SE NE ZNA?

  Reply
 3. Goran Markovic

  Kazu neki na nekim portalcicima da se ovo gvozdenovicu namerno radi !Ljudi moji ovbima je kog da rzamislj a na ovaj nacin potreban pregled srucnih medicinskih timova.Ove linije dokazuju da nas ovako ovaj gvozdenovic i Valjevsk abanda vode u propast i sad treba napadati nek ljud ekoji veze nemaju , napadati i ovaj portal ..ejj zmaislite Slavica Vijanac kriva za ovelinije ..Pomazite gvozdenovicu i ovim njegovim lopinama koji su oko njega i koji se grcevito bore da ukradu sta jos mogu.Treba na vreme reagovati jel moze doci do katastrofalnih posledica kak u vodjenju grada tako moza i po zivote svih nas i budimo posteni i zivot gradonacelnika je u pitanju jer ovkave sumnje njegovih saradnika koliko znam su i komentarisane u njegovom okruzenju.POMOC ZA gvozdenovica .. idi zauvek nemoj se vracati jer jos malo ce biti napusten i od njegove velike ;ljubavi BEMAKO .Zapamtite i sacuvajte ovaj moj komentar.Lecenje je pravi i human potez svih koji odlucuju oko celokupne politicke price vezane za grad Valjevo i gvozdenovica.

  Reply
 4. šofer

  Ovo je urađeno zbog monotonije,pravo i ravno ko Vojvodina,ovako vozite a nije dosadno,već zabavno.Svaka čast na izumu

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.