U kojim ulicama se krpe udarne rupe?

U gradu je tek ovih dana počelo krpljenje udarnih rupa ipak u kojim ulicama će udarne rupe biti sanirane za sada niko ne zna ili neće da kaže.

Pretpostavka Vamedie iz aprila meseca da krpljenje udarnih rupa ne može početi pre juna jer je tender kasno raspisan se pokazala kao tačna. Na pomenutom tenderu posao je dobila zajednička ponuda „Va gradnja 2007“ i SZR „Toške“ u iznosu od 3,4 miliona dinara.

Shodno činjneici da u gradu gotovo da više nema ulica bez udarnih rupa Vamedia je pozvala načelnika odeljenja za infrastrukturu Zorana Trifunovića sa pitanjem u kojim ulicama će udarne rupe biti sanirane s obzirom da opredeljeni iznos novca nije dovoljan da bi se zakrpilo sve što treba zakrpiti. Trifunović nije znao odgovor na ovo pitanje , ali je najavio da će u toku narednog jutra immati informaciju o tome koje ulice su u programu za krpljenje. Do trenutka pisanja ovog teksta ta informacija nije dobijena.

Vamedia je stoga kontaktirala izvodjača radova kako bi dobila informaciju u kojim ulicama  će raditi krpljenje rupa. Odgovor je bio : „Nismo mi dobili spisak“. Dakle, u ovom trenutku se ne zna koje ulice su u pitanju i koje precizno udarne rupe.

Načelnik odeljenja Trifunović ni prijateljskoj Vujić televiziji takodje nije dao informaciju o tome koje ullice se rade već je na pitanje o tome govorio o presvalačenju Hajduk Veljkove ulice i projektnoj dokumentaciji za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića.

Spisak i navod ulica u kojima se rupe krpe nije dat.

Ostaje nejasno zašto je takav spisak ulica tajna kada se u osnovi takvi radovi ne mogu sakriti ni tamo gde su izvedeni ni tamo gde nisu. Još je veće pitanje na koji način izvodjač radova obavlja svoj posao , ako nema informaciju u kojim ulicama treba da sanira udarne rupe. Na kraju kako je onda neko uopšte izračunao koliko je potrebno materijala za ugradnju i popunjavanje na osnovu kojih je raspisan tender.

Grad Valjevo uporno odbija da udje u proceduru ustanovljenja upravljača puta, ali kako saznajemo tužbi gradjana po osnovu štete nastale zbog udarnih rupa bilo na vozilu bilo zbog povreda samih gradjana, ipak ima . U sudu kažu da gradjani često greše kada naslovljavaju odgovorne pa se u tužbama još uvek može pronaći ugašena Direkcija za izgradnju. Kako takav pravni subjekt ne postoji  neophodno je da gradjani podnesu tužbu iznova što dodatno prolongira proceduru.

7 comments on “U kojim ulicama se krpe udarne rupe?

  1. Komšija

    Hajduk Veljkova je asfaltirana prošle nedelje, a već danas su se pojavile uvale oko šahti, linije neću komentarisati!!!!

    Reply
  2. Pjerili

    U gradskoj upravi nema plana,organizacije niti prioriteta šta,kad i gde treba raditi.Izgradnja infrastrukturnih objekata, krpljenje rupa na kolovoznim trakama,asvaltiranje ulica ne radi se organizovano niti blagovremeno niti postoji strategija za izgradnju i održavanje infrastrukturnih objekata na teritoriji grada Valjeva. Ako postoji osmišljen strategija, zašto se to ne poštuje,već stoji kao mrtvo slovo na papiru! Kad se preda zahtev na pisarnici, tu prestaje svaka komunikacija sa podnosiocima zahteva u kome se nadležnima predočava da je potrbno i neophodno izvoditi radove na infrastrukturnim objektima. Kakva je sudbina dostavljenog zahteva to građani ne znaju jer nema povratne informacije,dal je zahtev prihvaćen,odbijen ili će beskonačno dugo stajati u fioci! U vašem prilogu sve je jasno predočeno čitaocima-građanima,a kada će se i gde raditi to ne zna Načelnik odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište a izvođač radova takođe ne zna šta treba da radi?! Iz vašeg priloga nedvosmisleno se može zaključiti da zaposlenima u gradskoj upravi odgovornost (čast izuzetcima) je nepoznat pojam i bez rada zaradu će dobiti redovno sa svim plaćenim doprinosima i na žalost to je jedna velika prednost za današnje prilike raditi u gradskoj upravi i još sebe proglašavaju za “stručnjake“! Onaj ko radi u gradskoj upravi stručno i odgovorno (setimo se pravnika VP, iz odelljenja za urbanizam…) biće kažnjen i premešten da radi podcenjujuće poslove za manju platu. Kod privatnog poslodavca sa ovakvim ne odgovornim odnosom prema radnoj obavezi ne bi se zadržali ni 24 sata.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.