Traži se italijanska kuhinja, strana pića i vina….

Grad Valjevo , gradonačelnik, raspisao je javnu nabavku za usluge reprezentacije ugostiteljske usluge u ponovljenom postupku jer je prethodna javna nabavka koja je raspisana u martu , obustavljena u maju iz razloga, kako se navodi, jer nije pribavljena nijedna prihvatljiva ponuda. Grad planira da u restoranu bude pojedeno za šest preostalih meseci 27 potrošačkih korpi tročlane porodice.

Sa pozicije gradonačelnika ponovo je raspisana javna nabavka za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge. Procenjena vrednost javne nabavke je 1.166.666,00 dinara bez PDV-a.

Po želji naručioca u kafani će se piti strana I domaća žestoka pića, strana I domaća vina I piva, strana I domaća kafa. Ješće se supe I čorbe , predjela, šaminjoni sa roštilja, ali I sa roštilja teletina  svinjetina, piletina, praseće I jagnjeće pečenje, ali I italijanski meni koji podrazumeva pice,  špagete I piroške, a  ako bude posta, a biće ga , riba.  Podrazumevajuća je salata, ali ne I hleb već lepinje I proja.  Za kraj ukusnog obroka svi ili jedan, se mogu zasladiti sladoledom, tortom ili kolačima.

S obzirom da se često tvrdi kako se ne jede što se voli da se jede I pije  u kafani o trošku gradjana već što se mora, zbog gostiju, zanimljivo je da se na meniju sem pečenja ne nalazi nijedno autentično jelo  vezano za Srbiju: burek, gibanica,  Karađorđeva šnicla, sarma, gulaš, đuveč, musaka, mućkalica, čvarci, kajmak, pršuta, kiselo mleko.

U javnoj nabavci, s obzirom da se sve jede I pije zbog gostiju zanimljivo je da nije definisano autentično Valjevsko pivo, vina iz valjevskih vinarija, sva ona pića koja reprezetuju valjevski kraj , a sa kojima bi se gosti trebali upoznati. Kad se već mora, a sve treba da košta oko million dinara.

Prosečna cena minimalne potrošačke korpe u Srbiji za tročlanu porodicu iznosi, prema statističkim podacima, nešto više od 36.000 dinara, a ko sve može da je priušti zavisi od visine mesečnih prihoda. To praktično znači da će se pojesti I popiti za preostalih šest meseci u vrednosti u kojoj tročlana porodica sebi treba da priušti 27 potrošačkih korpi odnosno toliko novca će izdvojiti za život za 2,5 godine.

 U raspisanoj nabavci se konkretno navodi  :

Domaća žestoka pića 0,03 l

Strana žestoka pića 0,03 l

 Domaće vino buteljka 0,75 l

Domaće vino buteljka 1,00 l

Strano vino buteljka 0,75 l

Strano vino buteljka 1,00 l

 Gaziran strani sok flašica 0,25 l

Gaziran domaći sok flašica 0,25 l

 Voda 0,33 l din

Voda 0,75 l

 Mineralna voda 0,33 l

 Mineralna voda 1,00 l

 Domaća (turska) kafa 1 šolja

 Strana kafa (espreso, nes) 1 šolja

 Domaći čaj 1 šolja

Strani čaj 1 šolja

 Domaće pivo 0,5 l

 Strano pivo 0,5 l

 Domaće pivo 0,3 l

 Strano pivo 0,3 l

 Svinjsko meso sa roštilja 400 gr

 Pileće meso sa roštilja 400gr

 Teletina sa roštilja 400gr

 Praseće pečenje 1 kg

 Jagnjeće pečenje 1 kg

 Riba 1 porcija

 Hladno predjelo 100 gr

 Salata 1 porcija

 Lepinja 1 komad

 Pomfrit 1 porcija

 Proja 1 komad

 Omlet 1 porcija

 Šampinjoni na žaru 200 gr

 Italijanska piroška 1 komad

 Pica 1 komad

 Špageti 400 gr

 Sladoled 1 kugla

 Torta 1 parče

 Supa 1 porcija  Čorba 1 porcija

 Kolači 1 komad

4 comments on “Traži se italijanska kuhinja, strana pića i vina….

 1. Pedja Kolubara 2

  Nemojte im zameriti, nisu dovoljno gojazni. Može to još brže, jače i bolje.

  Reply
 2. Goran Markovic

  Pokazati ovo kada sada kada dodje Aleksandar Vucic u Valjevo da vidi ovu Valjevsku bandu .hostaplere , bede ljudske , neko nema nio za pola kilograma hleba a oni se tove kao poseci.Pogledajte im slike pre ove banditske price da dune povetarac odneo bi ovu kalakurdiju sada ni onaj pauk iz JKP Vidraka ne moze da ih pomeri.Opet se lopovi , nadmeni , narkomani smeju ljudima , gradjanima ima se moze se . al ne dokle hocete bagro lopovska ,napadate Novinare , gradjane , zabranjujete ulaske u Drzavnu instituciju { e to ce biti slagvort} , koristite onaj bedni portalcic i on vam nece pomocini 100 fabrika – nisu vam rekli sada ili kasnije .Mars !

  Reply
 3. Vikilis

  Svima koji budu ždrali i lokali na teret Valjevskih poreskih obveznika, priselo dabogda!

  Reply
 4. Jelena

  Gospode Boze, iz kolike gladi je ovaj covek ispao!!? Zar bas ni malo stida nema!?? Auh, nece to njemu na dobro da izadje!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.