Protest- Svi smo na zajedničkoj misiji, uporni i istrajni

U Valjevu je večeras održan još jedan protest protiv aktuelne vlasti , ali bez uobičajene šetnje jer je u toku održavanja protesta u gradu istovremeno održavan i polumaraton zbog čega su gradske ulice u centru bile zatvorene za saobraćaj.

Na Desankinom trgu prisutni gradjani večeras su mogli da se podsete na same početke protesta i šetnji izazvane najpre napadima na Borka Stefanovića jednog od lidera SSP. Prvi protest održan je pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ , da bi nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće ispuniti nijedan zahtev makar na ulici bilo pet miliona gradjana , dobio naziv „1 od 5 miliona“.

Večeras u Valjevu zbog zatvorenih centralnih gradskih ulica nije bilo uobičajene šetnje , a na Desankinom trgu gradjanima se najpre obratio Stefan Aksović, predsednik podmlatka Pokreta Dveri koji je  izrazio zadovoljstvo što je  u Valjevu.

„Posle šest meseci i dalje smo tu i dalje istrajni i uporni. Svi smo na jednoj zajedničkoj misiji da Valjevu vratimo ponos koji je izgubilo. Nije samo ova vlast izmislila neke stvari već i one pre nje su nas lagale i krale, ali mislim da niko nije uspeo da akumulira ovoliko nezadovoljstva, niko nije uspeo da izazove ovoliko mržnje i netrpeljivosti i niko nije uspeo u narodu da napravi ovakvu podelu kao ova vlast. Ako bismo u jednoj činjenici tražili razlog tome što protestujemo , ja mislim da je to jedna nevidjena bahatost aktuelnog režima“, rekao je Arsović.

On je naveo i da je upoznat sa bahatošću lokalne vlasti u Valjevu i gradonačelnika Gvozdenovića, ali i konstatovao da dolaze i poslednji dani aktuelne vlasti. „Onda ćemo napraviti jednu veliku čistku i svima im trajno reći zbogom.  Govore nam da treba čekati jer i borba protiv Slobodana Miloševića je trajala dugo. Ali mi večeras ne obeležavamo samo šest meseci od početka protesta jer protesti protiv ovog režima traju još od 2013. godine. Ovo je samo kulminacija. Valjevo je jedan od retkih gradova koji je istrajao u protestima negde je bilo i pauze, ali smo se večeras širom Srbije ponovo okupili i to je naša poruka  da imamo snage da se okupimo, Srbija se probudila“, rekao je Arsović.

Srbija je zemlja malih plata i lošeg života, a to zlatno doba ne vidimo i ne osećamo, konstatovano je na večerašnjem protestu. Upravo sa ovom tvrdnjom složio se i Vladimir Radosavljević iz sindikata Sloga.

foto:Nevena Stepanović

„Ako hoćete da vidite kako živi i radi Vučićeva Srbija svako treba da dodje u Valjevo. Tako je bilo i u Lučanima . Ako dozvolimo ovoj bandi da ostane na vlasti za nas nema dobrih dana. Mi smo se pre šest meseci podigli na otpor i izrazili stav da više nećemo trpeti. I kada se zapitamo zašto smo to radili sve ove mesece, setite se kako je bilo pre pola godine. Ma šta rekli ovo ih je ozbiljno uzdrmalo. Vučić nije uspeo da raspiše svoje vanredne parlamentarne izbore, nije uspeo u mnogo čemu i kao kruna stigao je izveštaj Evropske komisije u kome je potvrdjeno da je sve ono što smo mi kroz proteste govorili tačno , da smo u pravu i to je istina“, rekao je Radosavljević.

On se ovrnuo i na činjenicu da je večeras u 50 gradova na gradskim trgovima održan protest što svedoči o istrajnosti naroda.

„Verujte da je on mnogo uzdrmaniji nego što izgleda jer ovaj izveštaj EK je dokaz da je jedna istina izašla u svet . Pokazali smo i Evropi i svetu da smo nezadovoljni, da nije istina da su okupirani samo na Kosovu već i u Valjevu i svakom drugom gradu Srbije. Mi smo pod diktatom lokalnih moćnika i šerifa koji misle da  mogu da rade šta hoće. I onda dodje taj opsenar Vučić i kaže da smo lopovi. Pa Vučiću oko tebe su lopovi i kriminalci koje si abolirao. Tebe treba da bude sramota u kakvom si društvu , a mi smo ponosni na ove ljude ovde. Ova tvoja bratija će se razbežati jer ti odbori pucaju i sve će doći vrlo brzo , naše je da istrajemo. Vučić će pasti i videće se sva šteta koja nam je naneta“, rekao je Radosavljević.

5 comments on “Protest- Svi smo na zajedničkoj misiji, uporni i istrajni

 1. Investitor

  Aca Investicija ili Aca Globus izvodi radove za Sns, tj postavlja potapajuce stubove u Bulevaru kralja Aleksandra. Toliko o njegovom postenju.

  Reply
 2. Emilija

  Kasno Marko na L sovo dodje””” Gospodine,u sta tebi prodje vreme u ovom gradu I u stranci,ako se secam da ste bili predsdnik DS. Zivite u Valjevu I evo,probudio se gospodin Aca Aleksandar Djukic. Samo ti suruj sa Sns pa teazi jedinstvo,nema takvih vise. Takvi su nas vodili u ovo zlo.

  Reply
 3. Rajko

  I konacno je ova nova ekipa Ds uspela da ugasi proteste.Dragi sugradjani to su oni i ekipa MM.

  Reply
  1. Vladimir

   I konačno prilika za tebe, Željko, da organizuješ novi protest i pokažeš koliko si sposoban. Nego, jesi li našao stranku koja će da te primi?

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.