DRI: Mišljenje sa rezervom

Državna revizorska institucija iskazala je mišljenje sa rezervom po osnovu kosolidovanog finansijkog računa Grada Valjeva. Revizor u izveštaju navodi u pet posebnih celina uočene nepravilnosti.

Kako se navodi u izveštaju DRI za 2018. godinu, revizor je konstatovao pet  posebnih ceelina nepravilnosti i naveo:

 1. Tokom 2018. godine prilikom obračuna i isplate plate za izabrana lica –Predsednika Skupštine, Gradonačelnika i Zamenika gradonačelnika  primenjen je veći koeficijent  od koeficijenta odredjenog zakonom o platama u državnim organima i javnim služžbama za izabrana llica u gradovima.  
 2. UO Predškolske ustanove „Milica Nožica“ je na predlog komisije za  popis, odobrio otpis potraživanja za usluge boravka dece u ustanovi u iznosu  od 375 000 dinara i 228 000 dinara potraživanja od kupaca za isporučenu hranu, bez saglasnosti osnivača
 3. Iz sredstava stalne budžetske rezerve finansiraju se rashodi i izdaci za namene koje nisu predvidjene zakonom o budžetskom sistemu kojim je propisano da se stačna budžetska rezerva koristi  za finansiranje rashoda i izdataka na ime učešća RS, odnosno lokalne vlasti u otklanjanju posledica vanrednih okolnosti kao što su: zemljotres, poplava, suša, požar, klizišta, , snežni nanosi, grad, životinjske i biljne bolesti, ekološkakatastrofa i druge elementarne nepogode, odnossno drugih vanrednih dogadjaja , koji mogu da ugroze život i zdravlje ljudi i prouzrokuju štetu većih razmera.
 4. Grad Valjevo zaključio je ugovor sa JP Kolubara o finansiranju usluga na obavljanju poslova vezanih za izgradnju Kolubarskog regionalnog višenamenskog sistema za vodosnabdevanje za 2018. godinu u kome je utvrdjena ukupna vrednost usluga kao i pojedinačna vrednost usluga kao predmet fakturisanja. Ugovoreno je da će se sredstva koristiti u skladu sa realizacijom programa poslovanja ovog javnog preduzeća. Za usluge koje obavlja JP Kolubara  nisu utvrdjene cene  od strane nadležnog organa ovog preduzeća. Prema informaciji dobijenoj u postupku revizije od strane odgovornih lica Gradske uprave,  JP Kolubara nije bila u mogućnosti dda na adekvatan način formira cene usluga i uputi ih na saglasnost osnivaču.
 5. Indirektni korisnici budžetskih sredstava izvršavali su rashode , finansirane iz ostalih izvora, iznad niov odobrenih aproprijacija , bez podnošenja zahteva za otvaranje, odnosno povećanje aproprijacije, organu uprave nadležnom za finansije. 

Izveštaj revizora usvojilo je Gradsko veće, a u samom izveštaju revozor iznosi i niz zahteva gradu za otklanjanje nepravilnosti.

6 comments on “DRI: Mišljenje sa rezervom

 1. Silvester

  Uhapsiti odmah lokalnog budžetskog revizora i ostalu kliku i nalogodavce i potpisnike faktura zapisnika i resenja naloga na ovu temu.

  Reply
  1. Goran Markovic

   Silvester jedno veliko BRAVO.Lokalni budzetski inspektor je po necijem nalogu sakrio izvestaj koji se odnosi na rad Doma zdravlja gde je umesan i gvozdenoviceva prijateljica gorica Bozic BEMAKO dr Zaven Der Hazarjan iii.Naravno ne moze sve da se sakrije i izvestaj j ena sigurnom mestu i sa sve jos mnogo toga bicete uopznati .Zato neki portalcici koji su uzeli i uzimaju ogroman novac d abi napadali gradjane Valjeva , novinare i sve nas koji pisemo okriminalu pokusavaju da diskredituju , sto su grtadjani Valjeva i shvatili tu prostacku pricu.Znaci da li je istina da je muz gradskog budzetskog revizoraza odanost i ne podnosenej prijav zaposlila muza .Zaboravili su da uvek negde tamo dodej se do papira i da nece se lako odustati jer gvozdenovicu je rak rana Dom zdravlja jer je tu radila prijateljica gradonacelnika gvozdenovica gorica Bozic poznatija kao BEMAKO suruga odebeglog valsnika firme koji je uzeo novac i ostavio radnike na ulici.Zato se jos krije ?Ima nastavak .Zato hrabro novinari i vi komentatori nema straha od Valjevske bande i koje kakvih prevaranata SMS porukama koji su ojadili gradjane Srbije za 32.000.000 evra i gde je sudjenje u Beogradu u Specijalnom Sudu poput Majdak Zorana saradnika gvozdenovica branimo Valjevo , branimo dostojanstvo ,KAD …TAD..

   Reply
 2. Brdjanac

  I šta bi na kraju ,hoćeli se vratiti pare u budjet od većih koficijenata koje su dobili,dabi primali veću platu..Revizore nisi za ovaj posao…

  Reply
  1. Bilja

   Već je pričao bliskima kako je po proceni Uba on jedini kandidat za Gradonačelnika ako se nešto sada dogodi, ali sigurno dogodine. Kaže da je to ni malo lak zadatak ali da on ima snage, volje i svežih ideja?

   Reply
 3. Milica

  „Vreme je“- pise se odvojeno! Toliko o pismenosti, pamet, sposobnost, postenje i sve druge osobine koje coveka odvajaju od ostalih zivih bica smo videli! Jos samo da vidimo ima li kraja ovim ludorijama.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.