14.Smotra dečjih folklornih ansambala

U subotu, 8. juna 2019. godine, održaće se 14. Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije na Velikoj sceni Centra za kulturu sa početkom u 15.00 časova.

Naš grad je već petu godinu zaredom domaćin ove značajne kulturne manifestacije posvećene očuvanju i negovanju srpske tradicije iz ugla koreografisanog dečjeg folklora.

Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije, najznačajnija je manifestacija dečjih folklornih ansambala koji izvode koreografisani folklor.  Nakon završenih predtakmičenja, Smotra u Valjevu predstavlja krunu rasprostranjene dečje aktivnosti u ovoj oblasti jer se na njoj susreću najbolji i najkvalitetniji dečji ansambli iz cele zemlje, pobednici svojih okruga.

Veliki podstrek i podršku ovoj manifestaciji, pored Grada Valjeva, pružilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije kroz sredstva koja su odobrena na konkursu Ministarstva u oblasti – savremeno stvaralaštvo u 2019. godini.

Na ovogodišnjoj Smotri, takmičiće se 18 dečjih folklornih ansambala iz 17 kulturno-umetničkih društava (dva ansambla u kategoriji „mlađi uzrast“ i 16 ansambala u kategoriji „stariji uzrast“), a petočlani žiri sastavljen od istaknutih koreografa, etnomuzikologa i etnologa, doneće odluku i proglasiti najbolje na završnoj svečenosti koja počinje u 18.00.h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.