Ukradeno 600 metalnih kreveta

Slučaj zabeležene kradje u Valjevu gotovo da je za rubriku verovali ili ne jer je predmet kradje ni manje ni više nego 600 metalnih kreveta. Proizvodjač je pretrpeo veliku štetu, a policija još uvek nije otkrila počinioca.

Iako je teško zamisliti da 600 metalnih kreveta može da jednostavno nestane iz magacina , takav se slučaj dogodio u Valjevu.

Kradja se dogodila pred kraj prošle nedelje, a pokradeni  proizvodjač je kako sam kaže, pretrpeo štetu od 24 000 evra. Ova suma nije konačna jer ukoliko kreveti ne budu isporučeni u dogovorenom roku očekuju ga penali od strane kupca.

 „Sa ino kupcem smo ugovorili prodaju 7.000 kreveta. Zbog nemogućnosti da svi budu smešteni u okviru naše fabrike u Petnici, sa kooperantom koji za nas radi plastifikaciju, ugovoreno je da 600 kreveta do isporuke bude smešteno u magacinu u naselju Beloševac čiji je on zakupac, dok je vlasnik tog prostora jedna druga firma iz Valjeva. Tih 600 kreveta je kooperant preuzeo pre mesec dana, a prošle srede je obavešten da narednog dana na utovar dolazi šleper iz Hrvatske, koji će ih transportovati do luke u Rijeci, odakle kreveti putuju do krajnjeg kupca, armije jedne države“, priča za Vamediu Predrag Kojić vlasnik preduzeća Metalkozmetika koje je proizvelo krevete.

????????????????

Kako Kojić navodi po dolasku šlepera iz Hrvatske nikakav utovar nije bilo moguće uraditi jer nije imalo šta da se utovari. Kreveti su nestali.

 „Kooperant se pred magacinom pojavio skoro tri sata nakon što smo utvrdili da robe nema, ali se sve vreme pravdao da ih on nije otuđio, da ne zna šta se dogodilo i da je spreman da ide na poligraf. Sledeći šok bilo je njegovo priznanje da on tu halu u Beloševcu ne koristi već tri sedmice jer je zbog neplaćanja kirije dobio otkaz od firme koja je vlasnik magacina i da ne zna šta se dešavalo sa krevetima u tom periodu. Ko god da ih je ukrao, treba mu ozbiljan prostor da ih smesti, jer kada se natovare oni zauzimaju šleper i po koji je, izgleda, nestao kao da je kutija šibica“,ogorčen je Kojić.

O celom slučaju obaveštena je policija i istraga je u toku , ali po njegovim rečima za sada nema ni naznaka gde su nestali i ko je i kada ukrao 600 kreveta.

„ Šteta je u startu 24.000 evra, ali s obzirom na penale koji nas očekuju zbog probijenih rokova i činjenicu da ćemo morati da napravimo nove, ukoliko ukradeni kreveti ne budu pronađeni do sledeće sedmice, ona će biti duplo veća“, kaže Kojić.

Metalkozmetika je jedan od tri najveća proizvodjača metalnih kreveta u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.