Saopštenje DSS- Neophodan društveni konsenzus

U Saopštenju za javnost GODSS poziva predstavnike vlasti da omoguće postizanje društvenog konsenzusa o najvažnijim državnim pitanjima i otvore dijalog o rešavanju kosovskog pitanja, odnosu sa EU, izbornom sistemu, kao i pitanju medijskih sloboda. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Apelujemo da politiku dva jarca na brvnu zameni politika dijaloga vlasti i opozicije. Pozivam vlast da napravi i prvi i drugi korak, jer je najodgovornija za vraćanje atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo“, 

Razgovore o konačnom statusu Kosova i Metohije ne treba prihvatiti van okvira Ustava Srbije i rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a da bi svako drugo rešenje bilo čin veleizdaje i da bi bilo pogubno po budućnost Srbije.Jasno se vidi  da politika razgraničenja doživela propast i da je DSS bila u pravu kada je isticanja da je ostavljanje pitanja konačnog statusa KiM u stanju mirovanja u interesu zemlje.

Takođe je očigledno da  narod i Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne dele stav vlasti da Kosovo treba podeliti i da je siguran da se kosovska politika već deceniju unazad vodi suprotno većinskom stavu građana Srbije. 

Potrebno početi reindustrijalizaciju zemlje, zaštititi domaću privredu, i ocenio da se nijedna država nije razvila tako što se isključivo oslonila na strane investicije.On je istakao da Srbiju ništa ne sprečava da „sredi svoje dvorište“.

„Pitanje Kosova, put ka EU, Hašim Tači ili Johanes Han nas ne sprečavaju da sredimo svoje dvorište, da definišemo ozibljnu strategiju industrijalizacije, da promenimo izborni sistem, izborimo se sa korupcijom“.  

Poziv na sednicu skupštine Srbije o Kosovu ,šta reći;Šest godina ova vlast radi bez bilo kakve diskusije, unutrašnji dijalog je bio farsa, kada je sada ta politika doživela debakl – da li vredi ići zbog dva, tri minuta da nešto kažemo? Pa  ne verujemo. Opet kažemo, pozovi te nas na RTS, napravite ozbiljne emisije, a ne 2-3 minuta u skupštini, gde će nas poklapati vaši poslanici, ili Vučić, koji će držati svoj monolog“,

  GO DSS Valjevo.

1 comment on “Saopštenje DSS- Neophodan društveni konsenzus

 1. Istina

  Kakav više dijalog o Kosovu?
  Pa slušamo prazne priče30 godina…
  Šta, hoćete da integrišete Kosovo da albance dovedete u skupštinu Srbije i da naprave većinu u parlamentu…

  Što se pre odstrani trulo tkivo Srbije, to će biti veća šansa da ne zahvati celu državu!
  Toliko o Kosovu,

  Nego razmišljajte malo o najvećoj socijalnoj nejednakosti u Srbiji…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.