Repriza predstave “Pseće srce”

Gradsko pozorište „Abrašević“ odigraće  28. maja (utorak) prvu reprizu predstave „Pseće srce“ po motivima iz dela  Mihaila Afanasijeviča Bulgakova. Ova predstava imala je vrlo uspešnu premijeru u prvoj polovini ovog meseca.

Dramski predložak slavnog ruskog pisca je nastao na osnovu novele koja je kasnije proglašena za istinsko remek-delo ovog autora. Tekst je tumačen i kao britka satira na račun komunističkih pokušaja da se stvori „Novi sovjetski čovek“.  Opšteprihvaćeno tumačenje glasi,  da je Bulgakov pokušavao da pokaže sve nedoslednosti  političkog sistema u kojem je Šarik, kao čovek sa inteligencijom psa, mogao postati važan deo društvenog poretka.  Hrabra satira sovjetskog društva dvadesetih godina prošloga veka, prerušena u naučnu fantastiku.

Predstavu je režirao Miroslav Trifunović, scenografiju dizajnirao Dušan Arsenić, a kostimograf je Branka Šišinački Obradović.

Igraju :   Branko Antonić, Petar Ninić, Doroteja Vuković, Goranka Kalember Lučić, Ljubivoje Marković, Filip Stanić, Jelena Selaković, Božidar Milić, Mira Vuković, Milivoje Milinković, Zoran Pajić…

Predstava će biti odigrana u dvorani Centra za kulturu u utorak,  28. maja u 20 sati.

Biletarnica će raditi u ponedeljak  i utorak u  terminima : 9-11 i 17-20 sati.

Cena ulaznice : 250 din.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.