Po rešenju 29 manifestacija

Valjevo će izdvojiti 5,7 miliona dinara, čak 760 000 dinara više nego što je predvidjeno odlukom o budžetu za manifestacije koje su predložili gradjani , udruženja. Najviše novca dodeljeno je „Valjevskom polumaratonu“  i identično pola miliona dinara za „Di Fest“.

Odlukom komisije koja odlučivala po predloženim manifestacijama najviše novca ove godine 500 000 dinara dobio je Valjevski polumaraton, manifestacija koja je prošle godine izazvala veliku pažnju Valjevaca. Pola miliona dinara grad  ove godine izdvaja za „Di fest“ koji organizje TIMS inače Udruženje osnovano 1. februara , a čiji je zastupnik Ljubiša Milutinović , ujedno zakonski zastupnik Studia M koje je i ranijih godina finansirano za ovaj projekat.  Udruženje TIMS registrovano je 18. februara 2019. godine, a sam konkurs raspisan je devet dana kasnije 27. februara. 2019. godine.

Za Valjevski reli Udruženje AVAKO TIM dobilo je 400 000 dinara koliko I Udruženje Unija mladih Evropa za manifestaciju “Divčibare na recept”, Udruženje koje je dobilo sredstva I na drugim konkursima.

Drugi moto skup Udruženja SORABI I Udruženje ASU Tjuning stajling iz Čačka za manifestaciju vezanu za bezbednost u vožnji dobili sup o 350 000 dinara.

Za Dane sremuša na Taoru, Udruženja gradjana Donji Taor , Mountin music fest, Tucijada u Ogladjenovcu, Ilindanski vašar iz budžeta grada biće izdvojeno po 300 000 dinara.

Iz budžeta grada sa po 200 000 dinara biće finansirano: “dani gljiva I lekovitog bilaj na Divčibarama”, “Off road Valjevo”, “Dani kupine”, “Dani maline”, “MTB Jablanik, jablaničke staze I bogaze “ Udruženja za održivi razvoj Jablanica takodje finansirano iz drugih projekata , a čiji je zakonski zastupnik Zoran Antić, suprug dr Branke Antić direktorke Doma zdravlja.

Sa po 150 000 dinara biće finansirani : “Kameničko poselo” I manifestacija “Malini u čast” Brezovice, a sa 130 000 dinara I rukometni turnir “Rukomet na pesku I memorijalni turnir Mikica 2019”.

Po 100 000 dinara grad izdvaja I za :” Memorijalni turnir Svetlana Radojević”, “Hard endure race and enduro experience Divčibare 2019”, “SPREG 2019”, “Susreti amaterskih folklornih ansabala Abrašević”. Za “Vaskršnje susrete planinara” grad je opredelio 80 000 dinara  dok sup o 50 000 dinara dobile manifestacije : “Lekovitim stazama valjevskih planina”, “Dani gljiva na valjevskim planinama, “Prva konferencija o kreativnoj industriji”, “Izadji na kotlić I prasicijada 2019”, “Konjički sport u službi turističke ponude” , “Atom 2019”.

9 comments on “Po rešenju 29 manifestacija

 1. Jova,Gliša,i ostali.

  Ovo nema nigde svaki dan nešto novo,ja taman mislio da više nema para…Kada se pojaviše nove manifestacije ..,kreativna industrija,atom 2019,pa prasići i ove sa stranim rećima pošto izgleda da nemamo naše reči….

  Reply
 2. Žana

  Utisak nedelje>cika doktor!Smestila Ga Olja, onako profesionalno, u punom sjaju tamo gde mu je mesto!!Podseti nas on na Zonu Zamfirovu, samo on zna zbog cega.Dokle ove ide…

  Reply
 3. Toma

  Mozda ovde nije mesto za komentat, ali ljudi TEMPERATURA JE DANIMA NIZA OD 10 STEPENI!!!Mi redovno placamo grejanje, hoce li neko da nas udostoji nekoliko sati toplote, majku vam vasu, da vam sve po spisku!Molim objavite!!

  Reply
 4. Dragana

  Stvarno mi se gadi ova vlast koja nas je podelila na nase i one druge!!Za sve to vreme dele nase pare kao svoje!Stvarno neka neko odgovara, komisije prvo!Sta me briga ako su ih ucenili ili zastrasili, neka plate to sto su radili, nekom oduzeli sansu da mu zivot bar na dan bude lepsi!!

  Reply
  1. Zoran

   Šta tk brabonjaš
   Kak’e komisije
   One samo predlažu a zna se kk donosi Rešenje
   Raspitaj se pre brabknjanja dunsteru hedan

   Reply
 5. Dragana

  Zorane, koji si ti dunster!!Komisija postoji napismeno, potpisuje resenja, znaci snosi formalno neku odgovornosti.Ko donosi resenje, nigde ne pise, ako se raspitas i pri tome razmislis, onda zakljucis> samo komisija moze da odgovara, pa neka plati cenu toga sto ne sme, ne moze ili mora!!

  Reply
 6. Zoran

  Netočno dunsteru
  Rešenje donosi i potpisuje samo jedna osoba
  Raspitaj se koja
  Komisije samo boduju i predlažu
  Edukuj se malo, pa nećeš ceo život dunsterisati
  Pozdrav

  Reply
 7. Vladimir

  Boba Gvozdenović bi mogao da povuče onih 300 000 dinara koje je dao Željku Ðukiću iz gradskog budžeta. Većina članova Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu podnela je ostavke i tako izdejstvovala raspuštanje odbora. Željko Ðukić i Slobodan Pavlović više nemaju nikakvu funkciju u valjevskom DS-u. Demokrate konačno oterale štetočine koje su uništavale ovu stranku u Valjevu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.